De indrukwekkende nieuwe elektrische auto’s die nog in 2024 moeten verschijnen

Elektrische auto's Sam Dille 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De elektrische auto blijft zich in 2024 ontwikkelen. Er komen namelijk heel wat vernieuwende en geweldige modellen op de markt.

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Autofabrikanten steken steeds meer energie in het toevoegen van EV’s aan hun line-up. En het updaten van oudere modellen.

Wij hebben een lijst gemaakt van alle elektrische voertuigen, van concept tot productie, die nog niet op de markt zijn maar dit jaar nog verschijnen. Wij kunnen er niet op wachten!

Vier elektrische auto’s die in 2024 de wegen gaan veroveren

Deze modellen komen nog dit jaar op de markt en wil je, wat ons betreft, echt in de gaten houden. Hier komen ze.

#1 Audi A6 e-tron

Deze elektrische auto is nog in de conceptfase, maar we kunnen je er wel al wat over vertellen. De A6 e-tron draait op het Premium Platform Electric (PPE), dat flexibel is en kan worden aangepast voor verschillende modellen.

Met twee elektromotoren levert de A6 e-tron een totaal van 469 pk. Alle voertuigen op het PPE-platform kunnen snel opladen met 800 volt, en deze grote sedan kan zelfs meer dan 600 kilometer rijden op één lading.

Audi A6 e-tron
Audi A6 e-tron (Afbeelding: Audi)

#2 Ford Explorer elektrische auto

Ford besloot om de populaire Ford Explorer een elektrische makeover te geven. In mei 2021 kondigde Ford aan dat de Explorer zich zou voegen bij de Mustang Mach-E en de E-Transit in hun groeiende elektrische line-up. Momenteel heeft de Explorer een hybride V6 motor met 318 pk.

Ford Explorer elektrische auto
Ford Explorer EV (Afbeelding: Ford)

#3 Hyundai Ioniq 7

De Ioniq 7 wordt gebouwd op hetzelfde E-GMP-platform als de vertrouwde Ioniq 5. Hyundai heeft alleen nog maar een concept laten zien, dus we weten nog niet veel over de elektrische auto. Maar hij ziet er in ieder geval geweldig uit. Bij zo’n grote SUV als deze verwachten we een flinke batterij met een actieradius van minstens 450 kilometer.

Hyundai Ioniq 7
Hyundai Ioniq 7 (Afbeelding: Hyundai)

#4 Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron past mooi tussen de Q4 en Q8 e-tron crossovers. Met een batterij van 94,4 kWh kan hij zo’n 450 kilometer rijden op één lading. En hij laadt ook enorm snel op: met 800 volt kun je de elektrische auto in ongeveer 21 minuten van 10 naar 80 procent opladen.

De Q6 e-tron heeft twee motoren die samen 422 pk leveren. Als je extra pit nodig hebt, is er een boost-modus die nog eens 30 pk toevoegt.

Audi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron (Afbeelding: Audi)

Alles wat je wil weten over onderhoud voordat je een elektrische auto koopt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen