5 elektrische auto’s die het jaar 2022 absoluut gedomineerd hebben

Elektrische auto's Sam Dille 31 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het jaar is bijna ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken. Op het gebied van de elektrische auto was er in ieder geval meer dan genoeg keuze in 2022. Volgens een schatting van elektrischeautolease.nl waren er dit jaar ongeveer 78 verschillende modellen verkrijgbaar in Nederland.

2022 was dus een geweldig jaar voor de elektrische auto. Hoewel de exacte verkoopcijfers nog niet bekend zijn, kunnen we ervan uitgaan dat er dit jaar veel EV’s zijn verkocht. Dat kan vast niet anders met zo’n enorm aanbod.

De vijf beste elektrische auto’s van 2022

De elektrische auto is booming, maar welke voertuigen behoren dit jaar tot de top? Je vrienden van WANT keken nog één keer naar alle EV’s en selecteerden de 5 beste. Zit jouw favoriet er tussen?

1. Porsche Taycan Cross Turismo

De Cross Turismo is één van de snelste stationwagons die momenteel beschikbaar is. De elektrische auto is beter dan een gewone Taycan, die minder vermogen heeft en iets traditioneler oogt. De Turismo heeft een geweldig dynamisch bereik en is bijzonder comfortabel. Het ruime interieur maakt de auto perfect voor gezinnen en dagjes uit. Porsche heeft haar elektrisch aanbod met de Cross Turismo naar een hoger niveau getild. De elektrische auto is alles behalve goedkoop, maar misschien wel de beste van dit jaar.

Kijk hier voor meer informatie

2. Kia EV6

De Kia EV6 is het zustervoertuig van de Hyundai Ioniq 5. De elektrische auto is dus een goede optie als je van de voordelen wilt genieten van de loniq 5, maar geen fan bent van het design. De EV6 is iets conventioneler, en hij is iets lager en sportiever. Dit komt ook terug in de vering (deze is wat stugger) en hij heeft een scherper reactievermogen. De EV wordt aangeboden in verschillende versies en er zijn twee accupakketten waar je uit kan kiezen: 58 kWh of 77,4 kWh.

Kijk hier voor meer informatie

3. BMW iX3

Afgezien van enkele styling-details is de iX3 in feite een elektrische variant op de BMW X3. En dat is heel goed nieuws, want je krijgt er een praktische én stijlvolle auto voor terug. Het indrukwekkende aan deze elektrische auto is de praktische besturing, die een stuk beter is dan zijn grote concurrenten. De actieradius van dit voertuig is ook een enorme bonus: je kan 460 kilometer rijden op één lading. De BMW iX3 heeft een accupakket met een netto capaciteit van 74,0 kWh.

Kijk hier voor meer informatie

4. Skoda Enyaq iV

De Enyaq is een volledig elektrische gezinsauto die precies is wat je van Skoda verwacht. Hij is praktisch, goed uitgerust en comfortabel. De elektrische auto is voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, een digitaal display, climate control, cruise control en parkeersensoren.

Bovendien heeft Skoda een innovatieve manier bedacht om je Enyaq te personaliseren. In plaats van een standaard uitrusting biedt het bedrijf vijf verschillende ‘Design Selections’. Elke optie heeft een ander ontwerp, met verschillende materialen. Het voertuig is ook nog eens redelijk goed geprijsd.

Kijk hier voor meer informatie

5. Tesla Model 3 elektrische auto

Deze elektrische auto mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Weinig voertuigen waren zo’n grote hype voor hun lancering als de nieuwe Tesla Model 3. En dat is volkomen terecht. De Model 3 is Tesla’s meest betaalbare auto en geweldig om in te rijden.

De EV zit boordevol slimme technologie en is verrassend praktisch. De auto heeft een actieradius van 491 kilometer en levert een vermogen van 239 kW (325 pk). Ook heel lekker: de auto laadt binnen 20 minuten op. Kortom, de Tesla Model 3 is een van de beste allround elektrische auto’s die je dit jaar had kunnen kopen.

Kijk hier voor meer informatie

Elektrisch en niet te duur: dit zijn de goedkoopste auto’s van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen