5 machtige elektrische auto’s die we dit jaar nog op de weg gaan zien

Elektrische auto's Sam Dille 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Er zijn een aantal elektrische auto’s die dit jaar ongetwijfeld hebben veroverd. Bijvoorbeeld de Hyundai IONIQ 6 en Mercedes-Benz EQE. Maar we worden dit jaar verwend met nóg meer nieuwe modellen.

We zijn al over de helft van 2023, maar een aantal aankondigingen voor nieuwe elektrische auto’s zijn nog niet ingelost. Op deze modellen kun je waarschijnlijk later dit jaar rekenen.

Op deze 5 elektrische auto’s kunnen we niet meer wachten

Er zijn genoeg nieuwe en geniale EV’s die dit jaar nog de markt zullen veroveren. We nemen een aantal veelbelovende modellen met je door.

#1 Kia EV9

Inmiddels zijn er genoeg goede middelgrote elektrische auto’s op de weg te vinden. Maar er is nog een gebrek aan betaalbare, drierijige EV’s. Kia gaat daar dit jaar verandering in brengen met de EV9.

Het voertuig biedt ruimte voor zeven passagiers tegen een beheersbare prijs. We weten nog niet precies hoeveel de EV9 gaat kosten, maar de geschatte prijs ligt rond 60.000 euro.

Elektrische auto's verkopen minder goed en dat heeft deze redenen
Kia EV9 (Afbeelding: Kia)

#2 Polestar 3

De Polestar 3 is alweer het derde voertuig van Polestar. De dikke SUV heeft opvallende proporties, een laag en lang design en een minimalistisch interieur. Daarbij heeft de elektrische auto een indrukwekkende kracht van 489 pk, waardoor hij in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan gaan. De actieradius van het voertuig is ongeveer 480 kilometer.

Dit merk van elektrische auto's wil zijn eigen iPhone maken
Polestar 3 (Afbeelding: Polestar)

#3 Tesla Cybertruck

Er is al een tijdje gedoe rondom Tesla’s Cybertruck. Maar nu lijkt het erop dat het wachten bijna voorbij is. Tesla is begonnen met de vroege productie van de futuristische elektrische auto. De eerste leveringen zijn gepland voor later dit jaar.

De EV is op veel vlakken bijzonder te noemen. Elon Musk beweert zelfs dat je de Cybertruck als een boot kunt gebruiken. Toch is er nog veel wat we niet weten over de elektrische auto. Zo is er nog niets bekend over de prijs en het bereik van de SUV.

Tesla Cybertruck elektrische auto
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

#4 Chevrolet Silverado elektrische auto

Ook de Silverado maakt dit jaar zijn entree op de EV-markt. De elektrische auto kan met een verwachte actieradius van ongeveer 643 kilometer, zijn benzine-versie aan. Volgens Chevrolet gaat de EV van 0 naar 100 kilometer in slechts 3,5 seconden.

Bovendien heeft de nieuwe Silverado een handige feature in het interieur. Dankzij een inklapbare scheidingswand tussen de achterbak en de cabine kun je extra lange spullen meenemen.

Chevrolet Silverado EV
De Silverado (Afbeelding: Chevrolet)

#5 BMW i5

BMW levert al een tijdje high-end elektrische auto’s, zoals de i4, i7 en de geniale iX SUV. De elektrische versie van de i5 wordt dit najaar verwacht. Volgens BMW heeft het basismodel een actieradius van ongeveer 470 kilometer.

]Waarom BMW een omstreden beslissing toch terugdraait
BMW i5 (Afbeelding: BMW)

Het is duurder om je elektrische auto buiten op te laden, maar waarom?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen