Deze elektrische fiets is de moderne zijspanmotor

Elektrische fietsen Sam Dille 22 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Met een zijspanmotor kun je flink wat bagage of mensen vervoeren. Is dat voor de elektrische fiets ook een goede optie?

Veel mensen vinden het lastig om een elektrische fiets te gebruiken wanneer ze spullen of mensen moeten vervoeren. Dat is begrijpelijk, gezien het voertuig doorgaans weinig ruimte biedt voor bagage. Deze gloednieuwe elektrische fiets brengt hier verandering in door inspiratie te halen uit een zijspanmotor.

We hebben het over de Mod Easy Sidecar 3 van Mod Bikes, een elektrische fiets met een klein zijspan waarmee je al je spullen kunt meenemen. Rijdt hij net zo lekker als een zijspanmotor? Wij zochten het uit.

Deze elektrische fiets is net een zijspanmotor

Hoewel de elektrische fiets eruit ziet om door een ringetje te halen, was het niet het oorspronkelijke plan van Mod Bike-oprichter Dor Korngold om deze look te creëren.

In een interview vertelde Korngold dat de Mod Easy de eerste fiets was die hij voor zichzelf ontwierp. “Het begon ermee dat ik een klassieke cruiser wilde,” zei hij. Korngold baseerde het ontwerp op de onderdelen die hij in zijn garage had liggen.

Mod Easy Sidecar 3
De Sidecar 3 (Afbeelding: Mod Bikes)

De eerste stap was het toevoegen van een houten batterijcompartiment aan een oud Electra-frame dat hij had geschilderd. Het batterijcompartiment “zag er vanaf het begin vintage uit,” zei hij. Toch ontstond de uiteindelijke look pas toen hij het zijspan toevoegde. Nu is de elektrische fiets uitgegroeid tot een voertuig dat doet denken aan vroeger, met een chique afwerking.

“Toen ik mijn 5-jarige zoon een foto van de motor met zijspan liet zien, was hij meteen enthousiast en stond erop dat ik het zou testen. Hij geeft het zonder twijfel vijf van de vijf sterren,” zei Korngold.

Even wennen

Nogmaals, de Mod Easy is een stijlvolle en spectaculaire elektrische fiets om naar te kijken. En dat vertaalt zich ook in rijcomfort en prestaties. De fiets is met 35 kilogram iets aan de zware kant, maar hij rijdt toch heel soepel en prettig.

De koppelsensoren zijn perfect geïntegreerd, waardoor trapondersteuning natuurlijk aanvoelt. Ideaal dus als je regelmatig een helling op moet fietsen, of af en toe een scherpe bocht maakt. Over het algemeen stuurt de fiets goed en neemt hij bochten soepel. Het brede stuur zorgt voor een ontspannend, cruisend gevoel, terwijl je door het zachte zadel altijd goed op je plek blijft zitten.

Het zijspan is aan het begin even wennen, vooral in bochten, omdat het derde wiel het evenwicht van je elektrische fiets overneemt. Dit kan onaangenaam zijn op schuine oppervlakken. Het duurt dus een paar ritten om eraan te wennen. Het liefst oefen je eerst even zonder bagage of passagiers.

Verder heeft het zijspan een comfortabele stoel met veiligheidsgordel en een antislip vloermat. Het kan een passagier tot 68 kilo dragen. Het zitje is zelfs voorzien van bevestigingspunten voor een riem, zodat je je trouwe viervoeter kunt vervoeren.

Niet voor twee linker handen

Aan de Mod Easy moet je eerst wel een beetje sleutelen. De e-bike wordt namelijk deels gemonteerd geleverd, maar je zult de rest zelf in elkaar moeten zetten. Heel moeilijk is het niet, maar houd er rekening mee dat je ongeveer twee tot drie uur bezig bent met het in elkaar zetten van de elektrische fiets.

De elektrische fiets is verkrijgbaar op de website van Mod Bikes. Extra fijn: je krijgt bij de Mod Easy vijf jaar garantie en je kunt hem gratis terugsturen binnen 14 dagen.

Elektrische fiets kopen? Zo weet je welke het best bij je past

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen