Met deze zijspan wordt je elektrische fiets net een motor

Elektrische fietsen Jelle van Es 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische fiets is al enorm handig om te hebben. Je kunt makkelijk en snel van punt A naar B komen. Op dat gebied zijn er veel keuzes. Wanneer je iets stoers wil, dan kom je al snel uit bij een zogenaamde fatbike.

Op dat gebied heb je het merk Phatfour. Deze hebben al heel wat fietsen in hun portfolio heeft. En komen ze met iets grappigs: een zijspan voor naast je elektrische fiets.

Een zijspan voor je elektrische fiets

En met zo’n zijspan naast je elektrische fiets heb je dus een beetje het idee dat je op een motor met zijspan rijdt. Het begon volgens de makers als een grap. Ze ging in hun werkplaats met het idee aan de slag. Maar uiteindelijk werd er positief op gereageerd. Het zou een mooi alternatief zijn op mensen die wel een bakfiets willen, maar dan niet als een suffe versie.

elektrische fiets zijspan
Kijk die hond eens blij zijn (Afbeelding: Phatfour)

Op die manier kun je je elektrische fiets van Phatfour erbij pakken en de zijspan ernaast zetten. Via twee pinnen bevestig je hem snel en gemakkelijk en vervolgens is het mogelijk om er mee rond te rijden. Handig om bijvoorbeeld je hond mee te nemen, maar ook om ergens iets op te halen dat je via Marktplaats hebt gekocht. Met een afmeting van 91 bij 39 en 45 centimeter is het bovendien geen enorm monster en kun je er makkelijk mee rijden zonder het complete fietspad in te nemen. Met een draaggewicht van maximaal vijftig kilo is het dus makkelijk om een kind of een hond mee te nemen.

Kleine investering

Om deze zijspan te gebruiken voor je fatbike elektrische fiets, moet je wel een kleine investering doen. Het geheel kost namelijk zo’n 875 euro. Als je hem wil scoren, kun je terecht op de website van de maker. Wil je meer lezen over ebikes? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Sparta C-Grid: elektrische fiets is ideaal om mee te toeren (ook in de stad)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen