Dit zijn de beste elektrische fietsen onder de 1.000 euro

Elektrische fietsen Sam Dille 12 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De elektrische fiets staat niet echt bekend om zijn lage prijs. Gelukkig hebben wij een aantal dikke uitzonderingen voor je gevonden.

Dit jaar is het ideale moment om een elektrische fiets te kopen. De prijzen van e-bikes zijn in 2024 namelijk historisch laag. Toch betaal je nog steeds voor veel modellen een flinke prijs, zelfs met een hoge korting.

Maar er zijn altijd uitzonderingen. We hebben een aantal elektrische fietsen gevonden die minder dan 1000 euro kosten. En dat is voor e-bikes echt een koopje.

Elektrische fiets nodig? Deze modellen kosten minder dan 1000 euro

Bij het aanschaffen van een elektrische fiets met een extreem lage prijs is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. In veel gevallen lever je wat kwaliteit in en dat heeft invloed op je fietsplezier.

Kijk daarom altijd goed naar wat jij belangrijk vindt in een e-bike en zoek op basis daarvan een passend model. Misschien zit hier wel wat voor je tussen.

#1 Ride1Up Roadster V2

De Ride1Up Roadster V2 heeft een wispelturige prijs. Afhankelijk van de tijd van het jaar springt die tussen de 730 en 740 euro. Zelfs als de elektrische fiets op z’n duurst is, blijft hij een geweldige deal.

De riemaandrijving en het lichtgewicht ontwerp zijn voor deze prijs top. Een klein minpuntje is dat de e-bike heel erg pedaalgericht is. Er is geen gashendel en de motor is vergeleken met de andere opties wat matig. Dat betekent dat de Roadster V2 geschikter is voor mensen die minder trapondersteuning nodig hebben.

Ride1Up Roadster V2
De Roadster V2 (Afbeelding: Electrek)

#2 Wing Freedom 2

Deze elektrische fiets kostte voorheen 1.300 euro, maar nu betaal je er nog maar 925 euro voor. Een heerlijke deal als je het ons vraagt. Nee, het is echt niet een VanMoof, maar de Wing Freedom 2 lijkt behoorlijk op die dure elektrische fiets die niet meer bestaat.

Hoewel hij niet zo snel is als sommige duurdere modellen, reageert hij redelijk snel en is hij comfortabel om op te rijden. Met de Wing Freedom 2 kun je ook wat handige anti-diefstal trucs gebruiken, zoals een AirTag zodat je jouw fiets kunt opsporen als die ooit gestolen wordt. En dankzij een ingebouwd alarm worden fietsendieven op heterdaad betrapt.

Wing Freedom 2
De Freedom 2 (Afbeelding: Wing Bikes)

#3 Lectric XP 3.0

Vouwfietsen zijn de ideale keuze voor mensen die de elektrische fiets onderweg gebruiken. Bijvoorbeeld in de trein of bus. Maar de beste elektrische vouwfietsen kosten al snel meer dan 3000 euro. En dat is gewoon echt veel geld.

De Lectric XP 3.0 is een fijne uitzondering op deze regel. Voor 926 euro krijg je een vouwfiets met een verende voorvork, grote banden van 3 inch, veel plek voor tassen en andere accessoires en hydraulische schijfremmen.

Het enige minpuntje is dat hij behoorlijk zwaar is. Hij weegt namelijk 29 kilogram. Dat is meer dan het dubbele van andere vouwfietsen. Dus als je veel trappen op en af moet, kan dat een gedoe zijn.

Lectric XP 3.0: plek 4 op de Reddit-lijst
Lectric XP 3.0 (Afbeelding: Joshua Hutchens)

#4 Altec Sapphire 3 Speed elektrische fiets

Deze elektrische fiets kost 929 euro en is ideaal voor dagelijks gebruik. Met zijn handige 3-speed versnellingssysteem kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende snelheden, zodat je moeiteloos kunt rijden. De krachtige motor zorgt ervoor dat je met minder inspanning grotere afstanden kunt afleggen, en de batterij gaat lekker lang mee.

Als je besluit deze fiets te kopen, moet je er wel rekening mee houden dat hij voor 85 procent gemonteerd wordt geleverd. Je moet dus zelf nog wat montagewerk doen. Maar als je liever hebt dat een professional het voor je doet, kun je ervoor kiezen om de fiets rijklaar af te laten leveren. Maar dan betaal je er uiteraard meer voor.

Altec Sapphire 3 Speed elektrische fiets
De Sapphire 3 Speed (Afbeelding: Altec Fietsen)

De beste lichte elektrische fietsen van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen