Elektrische fiets of retro brommer? Maak kennis met de Titan R!

Tech Martijn Pijnenburg 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is momenteel populairder dan ooit. Niet alleen ouderen, maar ook de jeugd rijdt er maar al te graag op rond. Naast de wat goedkopere varianten zijn er echter ook hele stijlvolle uitvoeringen verkrijgbaar. Waaronder de Titan R, die veel weg heeft van een brommer.

Titan R: elektrische fiets vermomt als retro brommer

De Titan R is afkomstig van Tempus Electric Bikes, die het model onlangs gelanceerd hebben. De fiets is voorzien van ingebouwde LED-verlichting en beschikt zowel voor als achter over hydraulische schijfremmen. Tevens heeft de naafmotor een vermogen van maar liefst 1000 Watt, dat erg veel is. Hierdoor wordt de topsnelheid van de Titan R op zo’n 45 kilometer per uur geschat.

De elektrische fiets doet qua uiterlijk denken aan zo’n oude schakelbrommer en heeft een verwijderbare lithium-ion batterij met een actieradius van 46 tot 65 kilometer.

Elektrische fiets

Daarnaast is deze stoere e-bike voorzien van all-terrain banden, stevige wielen en een aluminium voorvork met kroonvering. Het is hierdoor niet alleen een fijn vervoermiddel om mee naar je werk te gaan, maar juist ook voor de wat meer avontuurlijke tochten.

Het schermpje dat voorop de fiets zit voorziet je tijdens het rijden van alle benodigde informatie. Denk hierbij aan zaken als snelheid, accuduur, tijd, trapondersteuning en limietsnelheid.

Elektrische fiets

De Titan R (1000W) is verkrijgbaar voor 2.595 euro. Er zijn zowel modellen met zwart frame als grijs frame. Een overzicht van alle technische specificaties en overige features vind je hier.

Elektrische fietsen hebben de toekomst

Het mag dan even geduurd hebben, maar de tijd dat de elektrische fiets alleen voor bejaarden was is voorbij. Naast dat ze ideaal zijn om mee naar je werk te fietsen kun je zo ook inzetten in een bergachtig gebied. Op deze overzichtspagina kun je alles lezen over de nieuwste e-bikes en bespreken we zowel racefietsmodellen als de wat meer ruige fietsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen