Sick! Deze elektrische fiets werkt op zonne-energie

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Een elektrische fiets die je niet meer hoeft op te laden. Het lijkt een sprookje, maar het komt steeds dichterbij.

De elektrische fiets is een ideale vervanger voor een scooter of de auto op korte afstanden. Het is beter voor het milieu en je beweegt ook nog eens een keer. Toch moet je niet vergeten om elke keer op te laden.

Bij de nieuwe e-bike van het Noorse Infinite Mobility is dat probleem er straks niet meer zo snel. Deze e-bike, die de naam Inga heeft meegekregen, heeft zonnepanelen.

De elektrische fiets die werkt op zonne-energie

De elektrische fiets heeft een 160 W motor die natuurlijk een topsnelheid van 25 kilometer per uur haalt. Deze motor is geïntegreerd in de naaf en heeft zo’n 100 Nm.

Daarnaast heeft hij ook een geïntegreerde lithium-ionbatterij van 36 V. Deze heeft een bereik van zo’n 60 kilometer per lading.

Sick! Deze elektrische fiets werkt op zonne-energie
(Afbeelding: Infinite)

Wat echter meteen opvalt, is de bak aan de voorkant van deze elektrische fiets. Hierop zitten zonnecellen bevestigd. Eén is horizontaal geplaatst en twee zijn verticaal. Het bedrijf kiest voor IBC-cellen omdat ze er mooi uitzien en krachtig genoeg zijn voor de toepassing.

Je kunt precies 8 kilometer rijden als je de fiets een uur in de zon zet. Een hele dag in de zon is zelfs genoeg voor een volledig opgeladen batterij.

Door middel van een speciale app kunnen eigenaren de batterijstatus van hun elektrische fiets volgen. Daarnaast krijgen ze ook informatie over geoptimaliseerde energiewinning.

Bog even wachten op deze e-bike

Het mooie is dat deze elektrische fiets ook gewoon naar Nederland komt. Bovendien is het bedrijf bezig met een driewielige bakfiets die een grotere opslagcapaciteit biedt en een motor heeft van 550 W.

De elektrische fiets wordt op dit moment getest en gaat volgende maand in productie. Een prijs is helaas nog onbekend. We moeten dus nog wel even wachten op die informatie.

Elektrische fiets verzekeren: hier moet je op letten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen