rmens
rmens Apple 19 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Emoji Cosmos: Verslavend spelletje gemaakt met alleen Emoji

Er is veel mogelijk met de vele Emoji die op iedere iPhone aanwezig zijn, maar een complete game die alleen uit Emoji bestaat maken? Een 19-jarige Russische student heeft het gewoon gedaan. Het resultaat is Emoji Cosmos, net zo moeilijk als Flappy Bird.

In Emoji Cosmos bestuur je de bekende Emoji-raket, en dien je obstakels te ontwijken. Die obstakels zijn, je snapt het al, ook allemaal Emoji. Op de grond kijken Emoji naar je vliegkunsten. Het spel is geschreven in Apple’s nieuwe programmeertaal Swift en gratis te downloaden.

In een gesprek met Wired zegt de 19-jarige Ivan Grachyov dat hij grafisch niet heel goed is en het daarom wel een cool idee leek om een heel spel met Emoji te maken. Zijn favoriete Emoji is de donkere maan met gezicht. Deze komt dan ook veelvuldig terug.

De maker noemt het “Easy to Play, Hard to Master”. Na een half uur spelen is onze highscore 17. Met de 250 nieuwe Emoji die binnenkort beschikbaar zijn, is er geen tekort aan uitbreidingen voor het spel.

Downloaden en spelen
Emoji Cosmos is gratis te downloaden in de App Store, geoptimaliseerd voor zowel iPhone als iPad en vereist minimaal iOS 7.1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!