Sabine Schults
Sabine Schults Apple 18 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple-experts zetten twee functies uit om hun iPhone sneller te maken

Is je iPhone zo sloom als een slak? En ligt het dit keer niet aan iOS-perikelen? Dan is het hoog tijd om de goede raad van techexperts op te volgen. Door twee functies uit te zetten, wordt je smartphone namelijk weer lekker snel.

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd om je iPhone sneller te maken, zoals het verwijderen van foto’s en video’s, het opnieuw opstarten van je apparaat en het verwijderen van apps. Lijkt niets te helpen? Probeer dan de volgende twee functies uit te schakelen.

iPhone sneller dankzij deze expert-tips

Techexpert Komal Fatima vertelt aan She Finds dat er een aantal veelvoorkomende oorzaken zijn als het gaat om een langzame iPhone. Als voorbeelden noemt de expert onvoldoende opslagruimte, verouderde software, overmatige achtergrondactiviteit door apps, te veel geïnstalleerde apps, een ophoping van tijdelijke bestanden en een verslechterde batterijcapaciteit.

Om je iPhone toch weer sneller te maken, schakelt Fatima twee functies uit. De eerste daarvan is een functie die voor bewegingseffecten en animaties zorgt. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijk thuisscherm, maar kan de batterijprestaties flink beïnvloeden.

Wil je deze functie uitzetten, dan ga je naar de Instellingen van je iPhone en tik je op Toegankelijkheid. Navigeer vervolgens naar Beweging en schakel Verminder beweging in. Je zal merken dat je batterij weer een stuk langer meegaat.

Snelladen batterij iPhone
Niets vervelender dan een lege accu. Afbeelding: OMT

Vergeet deze instelling niet

Je iPhone downloadt om de haverklap een hoop dingen op de achtergrond, en dat zonder dat je het doorhebt. Denk hierbij aan updates voor apps, maar ook aan afspeellijsten en andere content. Het uitzetten van deze automatische downloads zorgt ervoor dat de snelheid van je toestel drastisch verbetert. Zo schakel je het uit.

Open de Instellingen van je iPhone en tik op App Store. Onder het kopje Automatische downloads kun je de vinkjes achter Appdownloads, App-updates en in-app materiaal uitzetten. Zo voorkom je dat je toestel automatisch aan het downloaden gaat, zonder dat dit nodig is.

Met de iPhone van de toekomst kun je gooien wat je wil

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!