Zo download je al je foto’s en video’s van Facebook

Tech Rutger Houweling 10 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Heb je honderden vakantiefoto’s, nostalgische video’s en andere memorabele momenten op Facebook staan? Zorg ervoor dat je ze nooit kwijtraakt door er een archief van te downloaden.

Al je foto’s en video’s op Facebook downloaden

Laten we hopen dat je Facebook niet als database hebt ingeschakeld waar je al je foto’s en video’s in opslaat, maar het sociale netwerk is waarschijnlijk wel een plek waar veel beelden met memorabele momenten opstaan. Als je voorlopig nog niet van plan bent om je Facebook-account te wissen dan is het een prima plek om deze foto’s te bewaren, maar wij snappen dat je ze ook op je computer wilt hebben staan.

Veel foto’s zijn immers met je smartphone gemaakt, na een jaar wissel je van phone en weg zijn de foto’s. Gelukkig maakt Facebook het je gemakkelijk. Met een paar stappen kun je een backup maken van al je foto’s, video’s, berichten en status-updates. En aangezien je hier een wachtwoord voor nodig hebt is het ook veilig te noemen. Ga om te beginnen eerst naar je ‘Algemene accountinstellingen’:


Onderin zie je ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’. Hier klik je uiteraard op; het volgende scherm verschijnt:


Klik op ‘Archief downloaden’. Vervolgens wordt er om veiligheidsredenen gevraagd om je wachtwoord in te vullen. Daarna krijg je de melding dat er een mail met downloadlink wordt gestuurd. Dit kan een tijdje duren voordat je het binnen hebt. Afhankelijk van de bestandsgrootte. Toen wij het overigens voor de tweede keer probeerden werd er direct een .zip-bestand gedownload dus toen hoefden wij helemaal niet te wachten op een downloadlink. Zo simpel kan het zijn. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen