FacePlant laat zien of je vrienden beschikbaar zijn voor FaceTime

Apple Statenweg 22 jul 2010
Leestijd: 1 minuut

FaceTime op de iPhone 4 werkt, zoals we van Apple gewend zijn, moeiteloos. Geen gedoe moet vriendenlijstjes zoals bij Skype en iChat. Je belt iemand, waarna je met één druk op de knop het gesprek mèt beeld kunt voortzetten. Maar het ontbreken van zo’n lijstje heeft ook nadelen. Zo heb je geen informatie over de ‘status’ van de andere persoon voordat je gaat bellen. Heeft hij wel tijd voor mij? Heeft hij de beschikking over een wifi-verbinding? En – misschien wel het voornaamste – heeft hij eigenlijk wel een iPhone 4? Allemaal noodzakelijk voor een videogesprek met FaceTime.

De app FacePlant biedt binnenkort een oplossing. Hoe? Nou, met een vriendenlijst. Voordeel is wel dat je niet zelf vrienden hoeft toe te voegen. Hiervoor maakt FacePlant gebruik van je contacten op de iPhone. Ze worden automatisch zichtbaar zodra zij eveneens FacePlant installeren (let op: er moet een account worden aangemaakt).

Van vrienden die in de lijst staan kun je zien wie wel of niet over een wifi-verbinding beschikt. Een FaceTime-gesprek begin je direct vanuit de app, zonder eerst op te bellen en dan FaceTime te starten. Als je niet lastig gevallen wilt worden kies je voor privacy mode.

Video message
Je wilt iemand spreken maar diegene heeft op dat moment geen wifi-verbinding, dan kun je een eenvoudige videoboodschap opnemen met de camera aan de voor- of achterzijde van de iPhone 4. De ander wordt op de hoogte gebracht van de boodschap door middel van een push-bericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen