rmens
rmens Apple 18 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws: FaceTime voor groepen komt in iOS 12.1

Een van de functies in iOS 12 waar reikhalzend naar uit werd gekeken, zat niet in de eerste versie die eerder deze week uitkwam. Het gaat om groepsgesprekken in FaceTime. Die waren niet op tijd klaar voor de release van 17 september. Goed nieuws: Apple maakt vaart en de functie zit wel in iOS 12.1.

De eerste bètaversie van iOS 12.1 dinsdagavond uitgebracht en heeft ondersteuning voor (video)bellen met groepen. Een kleine slag om de arm: dat een functie in een bèta zit, wil niet zeggen dat’ie ook in de definitieve versie zit.

FaceTime in iOS 12 met maximaal 32 personen

Ondersteuning voor groepsgesprekken in FaceTime was een functie waar al een paar jaar op gewacht werd. Tijdens WWDC 2018 gaf Apple een sterke live-demo, maar de functie blijkt toch nog niet klaar voor de eerste release van iOS 12. FaceTime voor groepen kan met maximaal 32 deelnemers tegelijk. Het beeld van degene die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo houd je altijd het overzicht. Helaas moesten we wat langer dan gedacht wachten op de functie die Skype grotendeels overbodig gaat maken.

FaceTime Groepen iPad iOS 12
Klik/tap voor groter.

Vaker diensten met vertraging

Apple kampt de laatste tijd wel vaker met vertragingen bij het lanceren van diensten of producten. Tijdens WWDC 2017 werd bijvoorbeeld iMessage in iCloud aangekondigd, maar dat kwam pas midden 2018 beschikbaar met iOS 11.4. De dienst staat nu nog steeds niet standaard aan. Een ander voorbeeld is AirPlay 2 dat in juni van 2017 aangekondigd werd en pas in mei van 2018 beschikbaar was. Gelukkig lijkt FaceTime voor groepen niet zó lang te sturen. iOS 12.1 wordt midden of eind oktober verwacht.

Hoewel vertraging vervelend is, zijn wij -en Apple blijkbaar ook- van mening dat goed uitgewerkte diensten en functies het wachten waard zijn. Dat geldt zeker voor FaceTime met groepen. Tot die tijd is er Skype, of WhatsApp. De populaire chat-app heeft tegenwoordig namelijk ook ondersteuning voor video-groepsgesprekken met maximaal 4 personen tegelijk. (Zie → Videobellen met groepen: WhatsApp maakt Skype overbodig)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!