Live-action Family Guy sitcom is doodeng, bizar en geniaal

Films & Series Dennis Mons 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Family Guy is een van de beste en meest succesvolle animatieseries ooit. Maar wat als ze deze heerlijke onzin zouden verfilmen in een live-action 80’s sitcom? De resultaten zijn volgens AI nogal… verontrustend.

Family Guy is al sinds 1999 een iconische animatieserie gemaakt door onder andere Seth MacFarlane. Het gaat allemaal om de familie Griffin die nogal ‘anders’ is dan de rest. Feitelijk The Simpsons (en daar refereren ze ook vaak aan), maar dan anders.

Family Guy in live-action is een absurd idee

De serie loopt dus al een tijdje mee en heeft een onvoorstelbaar goede cast. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere MacFarlane, die meerdere stemmen doet, Alex Borstein, Mila Kunis, Seth Green, Arif Zahir, en Patrick Warburton.

Natuurlijk hebben fans van de serie zich wel eens afgevraagd wie de Griffins in het echt zouden kunnen spelen. Zo maakte artiest Hossein Diba eens een render van Peter Griffin om te zien hoe hij er sowieso uit zou zien als een echt persoon. En da’s verontrustend. Probeer dat maar eens te casten.

Laat de AI maar los!

Maar daarmee zijn we er nog niet. In tijden van AI-technologie als ChatGPT en zeker ook DallE kan men met enige gemak renders maken van personen die niet bestaan. Dus maakte SonUzumakilchigo een intro van de show, op een… nogal geheel eigen wijze.

Son, zoals het YouTube-kanaal kortaf heet, heeft AI gebruikt om de personage-eigenschappen van onder andere Peter, Louis, Meg, Stewie en Brian door de kunstmatige mangel te halen. En geen zorgen: Quagmire, Joe Swanson en Cleveland ontbreken niet.

Het resultaat is extreem intrigerend, maar in alle eerlijkheid ook behoorlijk nachtmerriemateriaal. En als je denkt dan Son klaar was met alleen Family Guy? Niet is minder waar, want deze 70’s sitcom-versie van Star Wars gemaakt door AI is minstens zo f*cked up.

Maar nu we er over nadenken… Wie zou jij casten voor de rollen in Family Guy in een live-action-serie? Let us know op onze socials!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen