FIFA 21 Gameplay trailer toont de eerste trucjes

Games Jelle van Es 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

In een game als FIFA 21 zijn er verschillende manieren om te winnen van je tegenstander. Je kunt er voor gaan om tikkie-takkie tactiek, maar het is ook mogelijk om met een effectieve dribbel jezelf een kans te geven.

In de nieuwe FIFA 21 gameplay trailer zien we al heel wat verschillende nieuwe elementen die straks ook in de game gaan zitten. En het handige aan de trailer? Hij legt al uit hoe je verschillende dingen in de game uitvoert.

Los met de FIFA 21 gameplay

In de FIFA 21 gameplay trailer zien we verschillende elementen van de game voorbij komen. Zo begint het geheel met agile dribbling en krijg je gelijk een voorbeeld van hoe dat in het echte voetbal wordt uitgevoerd. Op die manier begrijp je gelijk wat het voordeel is van de nieuwe techniek. Een ander nieuw element is creative runs, een feature die ik vaak gebruik in de PES-reeks. Daarmee geef je een medespeler de opdracht om een bepaalde looplijn aan te gaan. Op die manier kun je vlak voor het buitenspel is een splijtende steekpass geven om zo alleen voor de keeper uit te komen.

Positioning awareness is het volgende element dat in de trailer voorbij komt. Daarbij zullen bepaalde topspelers net als in het echt bepaalde dingen doen. Denk daarbij aan dichtlopen van gaten of het vrijlopen in de diepte. Met het nieuwe colissionsysteem moeten de spelers in de game niet meer als een stel ragdolls tegen elkaar oplopen en op de grond gaan. Tot slot zijn er nog de fundamenten van voetbal, waarmee Electronic Arts wil benadrukken dat FIFA 21 in de breedte een stuk beter gaat werken dan bij FIFA 20. Dat is echter wel nog een geval van eerst zien, dan geloven.

Nog even wachten

FIFA 21 verschijnt op 9 oktober en is dan beschikbaar op alle beschikbare platformen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen