Wanneer je Fortnite weer op je iPhone kunt verwachten

Apps Jeroen Kraak 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Je hebt het vast meegekregen: Apple voert een (gedwongen) grote verandering door op de iPhone. Binnenkort zijn er ook andere app-winkels beschikbaar. Dat betekent ook dat Fortnite terugkomt. Maar wanneer precies?

Er zal waarschijnlijk een groot gejuich zijn opgestegen in het kantoor van Epic toen de beslissing van Apple bekend werd. Het bedrijf gaat onder druk van de Europese Unie de iPhone openstellen voor andere app-winkels. Een daarvan is Epic, dat op de PC al een eigen gamewinkel heeft.

Maar naast dat Epic een eigen app-winkel heeft, is het ook de maker van Fortnite. Daarover heeft het de laatste jaren flink met Apple gesteggeld. Dat had allemaal te maken met in-app betalingen en de positie van Apple’s App Store.

Fortnite op de iPhone

Dat geruzie leidde er uiteindelijk toe dat Apple Epic uit de App Store gooide. Dat betekende dus het einde van Fortnite in de App Store. Met de beslissing om weer andere app-winkels toe te laten, kan de app weer terugkeren, en dat niet alleen.

Epic gaat zijn Games Store naar de iPhone brengen. Het bedrijf laat weten dat dit later in 2024 moet gebeuren. Wat ook zeker is, is dat Fortnite via dat verkoopkanaal beschikbaar komt. Het ligt voor de hand dat dit ergens in maart is, als Apple ook echt alles opengooit.

Fortnite Zero Build
(Afbeelding: Epic Games)

Fortnite is op dit moment al meer dan drie jaar niet speelbaar op de iPhone. De rechtszaak die daarvan het gevolg was, over de in-app-betalingen, is pas vorige week officieel afgerond. Apple werd op de meeste punten in het gelijk gesteld.

Naast Epic meer concurrenten voor Apple

Het is nu interessant om te zien hoe alles verder gaat. Fortnite-maker Epic Games is de eerste die een app-winkel voor de iPhone aankondigt. Het zal niet lang duren voordat er meer bedrijven de komst naar iOS bekendmaken.

Microsoft kan je bijvoorbeeld al met potlood invullen. Het bedrijf wil maar al te graag een Xbox Store op iOS lanceren. Daarnaast heeft ook AltStore al bekendgemaakt dat het naar het platform komt. Dit is een onafhankelijke en open-source-winkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen