Dit bijzondere gadget maakt van je gewone tweewieler een elektrische fiets

Elektrische fietsen Sam Dille 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Rijden op een elektrische fiets is heerlijk. Dankzij een nieuwe gadget kan iedereen van de voordelen genieten, zelfs zonder e-bike.

Het is geen geheim dat de prijzen van een elektrische fiets op dit moment een stuk lager zijn dan een paar jaar geleden. Dat neemt niet weg dat een e-bike nog steeds een flinke investering is. Voor veel mensen is elektrisch rijden dus niet weggelegd. Deze gadget brengt daar verandering in.

Clip, een startup uit Brooklyn, New York, heeft een gloednieuw gadget op de markt gebracht. Het apparaat dient als extra aandrijving voor een gewone fiets, zodat je die als een elektrische fiets kunt gebruiken. Het is een betaalbare manier om toch te kunnen genieten van een e-bike.

Deze gadget maakt van jouw tweewieler een elektrische fiets

Met de Clip heb je dus eigenlijk helemaal geen elektrische fiets nodig. Je kunt hem op elke fiets plaatsen voor een extra boost tijdens het fietsen. Zodra je de gadget in het voorwiel hebt gemonteerd, merk je nauwelijks dat hij er zit. De Clip weegt namelijk maar vier kilogram, waardoor je ongestoord kunt rijden zoals je normaal altijd doet.

Omdat de hulpmotor in het voorwiel van je gewone fiets zit, ontstaat er tweewielaandrijving, waardoor je als het ware wordt voortgetrokken. Ideaal dus als je wilt genieten van de gemakken van een elektrische fiets, maar er niet het geld voor hebt. Je kunt de Clip ook makkelijk weer van je fiets afhalen als je op eigen kracht de weg op wil.

Clip: voor een betaalbare elektrische fiets
De handige gadget (Afbeelding: Clip)

De Clip is verkrijgbaar in twee modellen: het Commuter- en Explorer-model. Het Commuter model is ideaal voor mensen die binnen het woon-werkverkeer willen fietsen. De batterij doet prima zijn werk met een 96Wh-batterij en een actieradius van ongeveer 10 kilometer.

Het Explorer-model past bij mensen die een elektrische fiets gebruiken voor wat langere tochten. De batterij van 192Wh is iets krachtiger, waardoor je ongeveer 20 kilometer kunt rijden op een enkele lading.

Kan de Clip zichzelf opladen?

Een actieradius van 20 kilometer is misschien niet heel indrukwekkend. Vooral als het het vergelijkt met andere elektrische fietsen. Toch is het echt een fijne boost voor een gewone fiets.

Daarbij heeft de gadget een heel handige functie. De hulpmotor kan namelijk regeneratief remmen. Dat betekent dat hij tijdens het remmen de vrijgekomen energie gebruikt om de batterij opnieuw op te laten. Volgens Clip kun je 12 tot 18 procent van het bereik herstellen.

Er zijn veel e-bike ombouwsets op de markt. Maar er bestaat vrijwel geen andere optie die zo makkelijk te installeren en te gebruiken is als de Clip. Je hebt geen gedoe met gereedschap, motoren installeren of batterijen monteren. De Clip klem je gewoon op je fiets en je hebt je eigen elektrische fiets.

Op dit moment wordt de handige gadget alleen in de Verenigde Staten verkocht. Clip is wel van plan om in de toekomst uit te breiden. Hopelijk kunnen wij er in Nederland ook snel van genieten.

Elektrische fiets nodig? Dit is hét moment om er een te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen