Dit bizarre gadget verandert je iPhone of Android in een warmtecamera

Gadgets Sam Dille 22 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Tot voor kort werden warmtecamera’s alleen door brandweerlieden en reddingsteams gebruikt. Maar je kunt hem nu ook thuis gebruiken. Dankzij een speciale gadget kun je jouw iPhone of Android omtoveren tot zo’n handige temperatuurmeter.

Een warmtecamera is enorm handig voor klusjes in huis. Bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen met isolatie en het besparen van energie. Zo’n gadget kun je namelijk gebruiken om temperaturen van een afstand te meten. En nu heb je er ook eentje in je broekzak zitten.

@wantnl

De beste iPhone van dit jaar 🔥 #iphone #iphone15 #apple #smartphones #techtok

♬ original sound – WANT

De warmtecamera voor jouw iPhone of Android

De nieuwste warmtebeeldcamera heet InfiRay P2 Pro. Het is een klein apparaatje dat je kunt aansluiten op je iPhone of Android via USB-C of Apple Lightning. Afhankelijk van welke telefoon je hebt. De InfiRay P2 Pro weegt maar 9 gram en is gemaakt van magnesium. De gadget kan temperaturen meten van -20 tot 600 graden Celsius.

Naast het maken van stilstaande beelden, kan de InfiRay P2 Pro video’s vastleggen, wat handig is als een object warm of koud wordt. De gadget heeft ook een professionele modus waarmee je in realtime temperatuur kunt meten.

De warmtecamera kan plaatjes maken waarbij de warmste plekken wit zijn en de koudste plekken zwart. Met de kleurenversie variëren de temperaturen van zwart tot paars, rood, oranje en geel. Elke temperatuur heeft een andere kleur.

Warmtecamera voor je smartphone
De warmtecamera voor je smartphone. (Afbeelding: XINFRARED)

Een handige gadget om te gebruiken

Het instellen van de InfiRay P2 Pro is echt een eitje. De warmtecamera heeft een speciale app, waarmee hij contact maakt met je iPhone of Android. Dit gebeurt vrijwel meteen nadat je de gadget hebt aangesloten op je smartphone. Eenmaal geïnstalleerd, neemt de app je mee door het installatieproces.

De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een alarm instellen voor bepaalde temperaturen. Dat is handig om de efficiëntie van een apparaat te controleren. Bovendien heb je de optie om probleemgebieden aan te wijzen en je kunt zelfs de kleuren van het scherm aanpassen.

De InfiRay P2 Pro is een echte aanrader voor je iPhone of Android als je een betaalbare warmtebeeldcamera nodig hebt. Je koopt hem nu op Amazon voor 299 euro.

Imposant speelgoed Tesla is het perfecte cadeau voor je kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen