Xbox Game Pass krijgt Call of Duty, maar wat mij betreft hoeft dat niet

Games Lucas van de Wetering 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Er zijn geruchten dat de Call of Duty games naar Xbox Game Pass zullen komen, maar dit is niet per se zo positief als het lijkt.

Call of Duty is een van de grootste game-franchises die er maar bestaat, al helemaal als je het hebt over shooters. De franchise is, sinds de Activision Blizzard deal in 2022, officieel van Microsoft. Dit betekent dat de games nu ook first-party Xbox Games zijn.

Sinds Microsoft de rechten heeft van de Call of Duty-franchise, zijn er al geruchten dat de games op Xbox Game Pass zullen komen, en deze kans wordt steeds groter. Nu het niet zo goed lijkt te gaan met Microsoft gaan ze er wellicht wel voor kiezen op de populaire shooter onderdeel te maken van Game Pass. Maar dit is geen ideaal plan.

Call of Duty verhoogd prijzen van Xbox Game Pass

Call of Duty op Xbox Game Pass klinkt misschien leuk en aardig. Maar het is gevaarlijker voor de consument dan je misschien zou denken. Al is het niet zeker, de kans is wel aanwezig dat Call of Duty zou zorgen voor een stijging in de prijs van Game Pass.

Call of Duty is al jarenlang een enorm goudmijn. Iedereen kent de spellen en heel veel mensen halen ook nog steeds de nieuwe en oude games. Door de games op Xbox Game Pass te zetten gaan veel minder mensen de games kopen. Meer mensen gaan het spel dan spelen via het abonnement.

Xbox Game Pass krijgt Call of Duty, maar wat mij betreft hoeft dat niet
(Afbeelding: Activision Blizzard)

Dit zorgt dan wel voor een stijging in Xbox Game Pass abonnementen, maar ook voor een daling in verkoop van de Call of Duty games. Het is dan nog maar afwachten hoelang de mensen geabonneerd blijven op Game Pass. Het kopen en verkopen van een game is een one en done.

Om ervoor te zorgen dat Microsoft nog steeds genoeg geld blijft verdienen is een verhoging van de Xbox Game Pass prijzen dus zeker geen onmogelijke optie. Ook zorgt de toevoeging van deze populaire games ervoor dat mensen meer willen betalen voor het abonnement. Ze hebben er meer aan.

Gevaren voor Microsoft

Toch is het toevoegen van Call of Duty op Xbox Game Pass ook zeker wel gevaarlijk voor Microsoft zelf. De shooter-games zorgen op dit moment voor een mooi en stabiel inkomen voor het bedrijf. Het kan dus positief gaan werken om de games toe te voegen op Game Pass. Maar het kan ook helemaal fout gaan.

Het is de vraag of het risico de mogelijke winst waard is. Want als het fout gaat, heeft Microsoft pas echt een groot probleem. En als de games wel worden toegevoegd op Xbox Game Pass, mogen we bang zijn voor een prijsstijging van het abonnement.

Steam zegent gamers: Game of the Year 2023 was nooit zo goedkoop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen