Gameplaybeelden van deze PlayStation 5-topgame maken indruk

Games Jelle van Es 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar werd in de zomer de PlayStation 5 uit de doeken gedaan. Met die onthulling zagen we een aantal games. Eén daarvan was Project Athia, een nieuw project van Square Enix.

Sinds die PlayStation 5-onthulling hebben we Project Athia voor een tweede keer gezien als Forspoken. En nu tijdens de meest recente PlayStation Showcase kregen we meer te zien van die game. En dat maakte indruk.

Forspoken maakt indruk op de PlayStation 5

Forspoken is dus het nieuwe grote PlayStation 5-project van Square Enix. De game draait om Frey Holland. Een personage die we aan het begin van de game zien reizen van New York naar een alternatief universum. Het is de aarde, maar niet zoals zij die kent. Het is aan haar om in die nieuwe wereld te overleven. Gelukkig heeft ze daarbij de beschikking over verschillende vaardigheden. Want de wereld van Athia is gevuld met gevaar en dan moet je er het beste van maken. Frey wordt daarbij geholpen door een wezen genaamd Cuff, die om haar arm zit en haar de mogelijkheid geeft om te vechten. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Dankzij de kracht van de PlayStation 5 is het volgens de ontwikkelaar mogelijk om diverse toffe dingen in de game te doen. Denk daarbij aan de soepelheid om door de wereld te rennen en vliegen. Handig, want je moet uiteindelijk achter diverse geheimen komen om op die manier de weg naar huis terug te vinden. De game maakt verder gebruik van snelle laadtijden, ray tracing en de wereld die wordt aangemaakt terwijl je er door heen gaat. De actrice Ella Balinska heeft de stem en motion capturing van Frey op zich genomen en het verhaal is geschreven door Gary Whitta, die mede verantwoordelijk was voor het verhaal van Rogue One.

Nog even wachten

Het duurt nog wel even voordat je met Forspoken op de PlayStation 5 los kunt gaan. De game heeft nu een releasedatum gekregen van de lente van 2022. Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom de spelcomputer van Sony? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Star Wars Knights of the Old Republic krijgt remake op de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen