Nieuwe elektrische fiets Gazelle kost net zoveel als een goede occasion

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 8 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Gazelle kan gezien worden als het echte Nederlandse oermerk als het om fietsen gaat. Toch is het bedrijf minder bekend om zijn elektrische fietsen. Met de nieuwe Eclipse wil het bedrijf meedoen in het topsegment. En dat bedoelen we qua prijs, want ze zijn net zo duur als een occasion.

Gazelle kondigt met de Eclipse zijn nieuwe reeks topmodellen aan in Nederland. Met topmodellen komt echter ook een topprijs. In de slechte zin van het woord. Het goedkoopste model kost 5.499 euro, terwijl de speed pedelec 6.669 euro kost.

Dat zijn flinke prijzen voor een elektrische fiets. Gazelle zit daarmee echt in het duurdere segment van e-bikes. Maar wat biedt het bedrijf precies voor die prijs? Kan je niet gewoon beter voor een occasion gaan?

Een elektrische fiets van Gazelle in plaats van een occasion

In totaal komt Gazelle met drie nieuwe elektrische fietsen in de Eclipse-lijn: de T11 HMB, de C380 HMB en de Speed. Die laatste is overigens een speed pedelec. De e-bikes hebben flink wat overeenkomsten maar hebben hier en daar toch een verschil.

Wat overeenkomt is de motor in deze elektrische fietsen. Dit is de krachtigste Bosch middenmotor die 85 Nm biedt. Daarnaast beschikt elk model over een accu van 750 Wh.

Ook hebben alle drie modellen een ingebouwde GPS-tracker die het dieven extra lastig moet maken. Daarnaast krijg je bij aanschaf ook voor een jaar een gratis diefstalverzekering.

Dat lijkt wel een noodzakelijk iets omdat je voor dezelfde aanschafprijs een occasion hebt. Een speciaal opsporingsteam zoekt je fiets weer terug. Lukt dat niet, dan krijg je een voucher voor een nieuwe elektrische fiets.

Verschillen tussen de e-bikes

Het echte verschil zit in de aandrijving van de verschillende elektrische fietsen van Gazelle. De T11 HMB is voorzien van de Shimano Deore XT derailleurversnelling. Deze heeft 11 verschillende standen waardoor je zelfs flinke heuvels simpel met de e-bike verslaat.

De C380 HMB maakt op zijn beurt gebruik van een Enviolo-versnellingsnaaf. Hiermee schakel je volledig traploos. Daarnaast heeft deze ook een stille riemaandrijving om je nog comfortabeler op de weg te voelen.

Nieuwe elektrische fiets van Gazelle kost (klein) vermogen
(Afbeelding: Gazelle)

Een speciale speed pedelec van Gazelle

De motor van de Gazelle Eclipse Speed is niet zo gelimiteerd als die van de gewone elektrische fietsen. Dat betekent dat je er 45 kilometer per uur mee kan in plaats van 25 kilometer per uur. In de stad houd je dus simpel een occasion bij.

Voor een speed pedelec gelden natuurlijk wel andere regels op de weg, waar je dus rekening mee moet houden. Dit model heeft een Enviolo Heavy Duty naaf, die net zoals bij de T11 HMB traploos schakelt.

De twee gewone elektrische fietsen uit de Gazelle Eclipse-lijn zijn zowel verkrijgbaar met een lage als hoge instap en hebben verschillende kleuren. De speed pedelec is er alleen met een hoge instap.

Is een naakte Drake het antwoord dat Elon Musk en X nodig hadden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen