Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Gazelle komt met dure elektrische fiets die je alle andere moet doen vergeten

Fietsen op een elektrische fiets is ronduit fantastisch. En dat weet Gazelle maar al te goed. De oudste fietsfabrikant van Nederland komt nu met een nieuw model dat je stoutste e-bikedromen doet uitkomen. Maar je betaalt er wel een hoge prijs voor.

Gazelle is altijd bezig met innovatie. Het nieuwste model, de Eclipse, is een cross-over tussen een stadsfiets en een avontuurlijke trekkingfiets. De elektrische fiets legt de nadruk op comfort, maar biedt rijders ook voldoende kracht om van het pad af te crossen.

Deze elektrische fiets van Gazelle moet je even checken

De e-bike is verkrijgbaar met een step-through of step-over frame. In plaats van dat je voorovergebogen zit, zoals je vaak ziet op sportfietsen, zit je op de Eclipse meer rechtop. Zo zit je comfortabeler en veiliger tijdens de hele rit.

De elektrische fiets van Gazelle is voorzien van een motor waar je ‘u’ tegen zegt, de Bosch Performance Line CX. De motor wordt veel gebruikt in elektrische mountainbikes, zodat ze gemakkelijk steile heuvels kunnen beklimmen. De motor levert namelijk een flinke 85 Nm (Newtonmeter) koppel. Dankzij de trapondersteuning heb je tijdens de rit meer dan genoeg energie over om van de omgeving te genieten.

Verschillende versies

Gazelle verkoopt de Eclipse in twee uitvoeringen. De T11 HMB en C380 HMB. De T11 HMB heeft een traditioneel versnellingssysteem met 11 versnellingen. De C380 HMB heeft een chique Enviolo CVT-systeem met traploos schakelen. Op die manier kun je naadloos veranderen van versnelling, zelfs als de elektrische fiets stilstaat of onder hoge druk rijdt.

Beide modellen hebben in ieder geval een stevige bagagedrager, een slot voor extra veiligheid, spatborden, LED-lampjes voor en achter, en een GPS-tracker. De banden zijn 60 millimeter, wat voor een elektrische fiets van Gazelle best breed is. Ideaal voor als je off-road wilt fietsen.

Je moet wel diep in de buidel tasten voor de Eclipse. De T11 HMB kost 5.499 euro. En voor de C380 HMB tik je 5.999 euro weg. De elektrische fiets wordt verkocht met een jaar verzekering inbegrepen. Enthousiast geworden? Je kunt de e-bike van Gazelle via deze link hier al bewonderen. De tweewieler kun je in 2024 bij de Gazelle-dealer kopen.

De perfecte elektrische fiets bestaat niet, maar zo koop je hem alsnog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!