Deze geheime minigame kan je gratis spelen op Instagram

Apps Lucas van de Wetering 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een geheime minigame die je kan spelen in je Instagram DM’s en dit is hoe je het spelletje kan opstarten.

Het is altijd leuk als apps nieuwe functies toevoegen, en Instagram heeft nu stiekem een leuke minigame toegevoegd aan je Instagram DM’s. En het mooie ding is dat je het helemaal gratis en voor niets kan spelen.

De geheime game heeft op het internet ondertussen de bijpassende naam The Emoji Game gekregen. Het geheime spel heeft namelijk alles te maken met de emoji’s die kan stuurt in je Instagram gesprekken. En dit is hoe je het spel kan spelen.

Gratis Instagram minigame

Het eerste wat je moet doen is de Instagram-app opstarten en naar je privégesprekken gaan. Hier stuur je een emoji naar een willekeurig persoon. Het is belangrijk dat je alleen maar één emoji stuurt, zonder tekst. Wanneer je de emoji verstuurd hebt kan je erop klikken en voilà, de nieuwe geheime Instagram game kan gespeeld worden.

Het spel lijkt heel erg op pong van vroeger. Er verschijnt een emoji op je scherm, degene die jij gestuurd hebt. En je moet ervoor zorgen dat deze emoji niet de grond aanraakt. Je moet de emoji steeds weer ophoog laten stuiteren door gebruik te maken van een soort muurtje.

Deze geheime minigame kan je gratis spelen op Instagram
(Afbeelding: Lucas van de Wetering)

Hoe langer je doorgaat met het Instagram-spel, hoe moeilijker het spel wordt. Ook gebeurt er bij een bepaald aantal emoji’s nog wat speciaals. Zo verandert de rups-emoji bijvoorbeeld in een vlinder als je score hoog genoeg is. Het spel onthoudt je hoogst behaalde score

Niet iedereen mag plezier hebben

Helaas heeft het spel wel een nadeel. Ook al is het beschikbaar voor zowel iOS als Android, is het niet voor iedereen te spelen. Zo kon ik het spel bijvoorbeeld niet spelen op mijn eigen telefoon of Instagram-account, terwijl anderen met dezelfde software het spel wel konden spelen.

Instagram is op zoek naar manieren om de app leuker en interactiever te maken. Hopelijk komen er binnenkort nog meer mooie functies.

Hogwarts Legacy was de droom, zijn opvolger mogelijk een stuk minder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen