GeIL op Computex, maar wat doen ze precies?

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Toen WANT-hoofdredacteur Mark Hofman zijn eerste stappen op de beursvloer van Computex 2024 zette, had hij veel dingen verwacht, maar direct tegen de stand van een bedrijf genaamd GeIL aanlopen was daar niet één van. Zoals de naam al doet vermoeden, kreeg hij het er eigenlijk wel warm van. 

In Duitsland betekent het zeer goed, in Nederland associëren we het met seksuele opwinding. In de rest van de wereld staat GeIL vooral bekend als een van de grootste fabrikanten voor computercomponenten. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het de naam was die mijn interesse trok. Een korte wandeling over de stand op Computex 2024 liet me echter zien dat niet alleen de naam aandacht verdiende.

Krankzinnig vette computerkasten en een opvallende naam waren het reclamebord dat ik nodig had om te zien dat GeIL hele toffe dingen doet. Ja, computercomponenten zijn misschien niet zo sexy als nieuwe smartphones, maar deze ervaring laat me wel zien dat er een wereld is in de markt die ik na zes jaar nog niet goed ken. En dat vind ik eigenlijk best wel leuk. Opwindend, zou ik willen zeggen. 

Wat is GeIL voor bedrijf? 

Golden Emperor International Ltd. Is een Taiwanees bedrijf dat is opgericht in 1993. In de afgelopen 31 jaar groeide het uit tot een van de grootste spelers op het gebied van computercomponenten. RAM-modules, SSD’s: het klinkt allemaal niet mega spannend. Toch is GeIL zeer geliefd bij gamers en professionele gebruikers. 

Dat komt voornamelijk door de Golden Dragon-serie die het op de markt bracht. Deze RAM-modules vielen op door hun unieke doorzichtige blauwe PCB’s en LED-verlichting, waardoor vooral mensen die zelf hun PC bouwden of aanpasten er snel mee aan de haal gingen.

GeIL op Computex, maar wat doen ze precies?
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In de loop der jaren werd de productlijn uitgebreid en ontwikkelde het zelfs ook hardwareproducten zoals MeduZa, wat in 2011 de eerste muis was met Hybrid Dual Sensor Technology voor een betere accuratie. Hoewel succesvol dragen de SSD’s en de RAM-modules nog altijd het bedrijf.

Dat is duidelijk te zien op Computex 2024 waar de nieuwe EVO V-serie en GeIL TUF Gaming Alliance Memory staan te pronken. Naast drie uitmuntende computerkasten die, naast die gekke naam, ervoor hebben gezorgd dat ik kennismaakte met dit Taiwanese bedrijf. 

GeIL op Computex, maar wat doen ze precies?
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

GeIL niet het enige eigenaardige op Computex 2024

Computex 2024 is voor de algemene technologieliefhebber misschien niet zo interessant als CES (Las Vegas) of de IFA (Berlijn). Interessant is misschien niet het juiste woord, want de componenten, kabels en producten zijn wel degelijk belangrijk voor de markt. Minder sexy is misschien beter.

Bedrijven als GeIL weten alleen wel de aandacht te trekken. In dit geval is het misschien de naam, maar extreme computerkasten zijn overal te vinden. Van modellen met rook tot hele koffie installaties. Er was zelfs een model waaruit je bier kon tappen, maar daar vertel ik je op TikTok binnenkort meer over. 

Al met al weet Computex 2024 me te verbazen. Al is het al vanwege andere bijzondere bedrijfsnamen zoals Newegg, Elsa, Eten Networks en Persona. Het is stiekem toch best wel leuk. 

Speciale dank aan Joe van Burik voor het scouten van de namen en de tip om hier misschien toch iets meer mee te doen dan ik van plan was.

GeIL op Computex, maar wat doen ze precies?
(Afbeelding: Joe van Burink / BNR )

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen