Hoe je met iPhone en Siri altijd je geparkeerde auto kan vinden

Smartphones Sam Dille 25 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Een tripje met de auto kan heel gezellig zijn, maar het kan ook wat problemen opleveren. Wat doe je bijvoorbeeld als je geen idee hebt waar je auto geparkeerd staat? De oplossing ligt bij je slimme iPhone en Siri.

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je staat in een wildvreemde stad en hebt geen idee waar je auto staat geparkeerd. Het kan enorm irritant zijn, vooral als je haast hebt of in een drukke stad bent. Gelukkig kan je iPhone je daarbij helpen.

De kaarten-app van Apple

Apple Kaarten voor de iPhone is enorm handig, en een van de grote concurrenten van Google Maps. Je kunt ermee navigeren, routes plannen en de verkeerssituatie bekijken. De dienst heeft ook een spectaculaire functie genaamd Flyover, waarmee je 3D-beelden van steden kunt bekijken.

Je kunt ook locaties opslaan, recensies lezen en zelfs het openbaar vervoer checken. De app voor je iPhone is ook heel handig als je auto niet rijdt. Of beter gezegd: als hij geparkeerd is. Samen met Siri kan de dienst je namelijk helpen met het terugvinden van je geparkeerde auto.

Apple Kaarten Google Maps
Betere navigatie in Nederland en België. (Afbeelding: Apple)

Zo vind je jouw geparkeerde auto dankzij je iPhone en Siri

Als je parkeert, kun je een speld op de kaart laten vallen om de locatie van je auto te markeren. Later kun je de app openen en naar de gemarkeerde locatie gaan om je auto terug te vinden. Het is een handige functie voor drukke parkeerplaatsen of als je de weg niet goed kent.

Zodra je op de parkeerplek hebt geparkeerd kun je ook Siri inschakelen. Je kunt Siri eenvoudig vragen om je te helpen je auto te vinden. Zeg iets als “Hey Siri, waar is mijn geparkeerde auto?” en Siri zal je de locatie tonen op Apple Kaarten. Je kunt dan de routebeschrijving volgen om bij je auto te komen.

Problemen met het vinden van je auto?

Het kan gebeuren dat je iPhone je auto niet signaleert, of dat er iets mis is met de verbinding. Er zijn dan een paar dingen die je kunt doen.

Controleer of Locatievoorzieningen is ingeschakeld in Instellingen > Privacy en beveiliging. Belangrijke locaties moet ook zijn ingeschakeld. Dit controleer je in Instellingen > Privacy en beveiliging > Locatievoorzieningen > Systeem. Tot slot kun je checken of Toon parkeerlocatie aan staat in Instellingen > Kaarten.

Let op: een geparkeerde auto wordt niet gemarkeerd als hij op een locatie staat waar je vaak parkeert. Zoals thuis of op het werk.

Handige iPhone-functie is stiekem een must voor apps uit de App Store

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen