GIPHY kan nu direct gifjes maken vanaf iPhone

Apple rmens 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

GIPHY is de grootste bron van gifjes die al vele jaren webpagina’s en reacties opfleuren. De dienst heeft een prima iOS-app en een enorme catalogus met plaatjes. Maar wat als je een bekende in een gifje wil verwerken of iets zoekt dat niet online staat?

De app laat je nu direct gifjes maken vanaf je iPhone of iPad. De bron van een gifje kan een video uit je fotobibliotheek, live foto of mp4-filmpje dat elders op internet staat zijn. Je kunt ook direct een filmpje maken.

Gifje in drie stappen

Het maken van een gifje is erg eenvoudig. Je tikt rechtsboven op de upload-knop die naast je je avatar staat en selecteert de video of live foto. Vervolgens kun je een eventuele bron en tags toevoegen en je bent klaar. Als je een account bij GIPHY hebt is het mogelijk om je creatie af te schermen zodat alleen mensen met de juiste link het plaatje kunnen zien. In alle andere gevallen wordt je gifje meteen onderdeel van de GIPHY-collectie.

Klik/tap voor groter.

Helaas ontbreekt de mogelijkheid om de duur van een filmpje aan te passen of tekst toe te voegen. De lengte van een filmpje kun je vooraf via de foto’s-app van iOS aanpassen. GIPHY heeft ook een eigen camera-app met meer creatieve mogelijkheden, maar die laat je geen bestaande foto’s gebruiken en alleen direct opnemen. Tijd om die samen te voegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen