Genieuze tip maakt einde aan genante blunders binnen Gmail

Apps Jeroen Kraak 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

We hebben bijna allemaal Gmail, maar we kennen lang niet allemaal alle trucjes in de e-maildienst. Vandaag vertellen we je hoe je grote blunders kunt voorkomen.

Een e-mail verzenden is een fluitje van een cent. Misschien is het soms wel te gemakkelijk. Regelmatig sturen we via Gmail dan ook een bericht waarvan we al snel spijt hebben. Gelukkig voorkom je dat heel makkelijk met een paar omzettingen in de instellingen.

Voorkom fouten in Gmail

We drukken allemaal weleens veel te vroeg op de verzendknop. Daarna merk je ineens dat je een naam verkeerd hebt gespeld of dat er een grote typo in staat. Dat laatste is vooral erg als je bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijft voor je droombaan. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Via Gmail kun je een verzonden e-mail ongedaan maken. Daar zitten echter wel een paar haken en ogen aan, die we met je doornemen. Zo sta je niet voor onverwachte verrassingen.

Je kunt het verzenden van een e-mail via Gmail ongedaan maken. Hiervoor heb je echter wel een selecte tijd. De functie is zowel beschikbaar in de online versie van Gmail als in de Android en iPhone-app. Wij nemen beide manieren met je door.

Een verzonden e-mail ongedaan maken op je desktop

Wil je het verzenden van een e-mail ongedaan maken op je desktop, volg dan deze stappen:

  1.  Ga naar Instellingen (het tandwiel rechtsboven)
  2. Druk op Alle instellingen bekijken
  3.  Ga naar Versturen ongedaan maken en selecteer hoe lang je de mogelijkheid wil hebben. Je kunt kiezen tussen 5 en 30 seconden. Langer kan niet.
  4. Sla na de aanpassing de veranderingen op door naar beneden te scrollen en op Wijzigingen opslaan te drukken
Selecteer deze optie. (Afbeelding: WANT)

Vanaf dat moment houdt Gmail jouw verzonden e-mails vast voor de periode die jij hebt geselecteerd. Je krijgt na het verzenden een pop-up te zien waarin je kunt selecteren dat je de de verzending ongedaan wil maken.

Een e-mail ongedaan maken via de Gmail-app op Android en iPhone

Gelukkig is deze optie ook gewoon aanwezig op iPhone en Android. Daarop werkt die net wat anders. Je hoeft hiervoor niet naar de instellingen.

Als je een e-mail hebt verzonden via jouw Gmail-app op iPhone of Android, zie je aan de onderkant van je scherm een zwarte balk in beeld komen met de tekst ‘Sturen’. Het enige wat je hoeft te doen, is op annuleren te drukken. Daarmee is de verzending ongedaan gemaakt.

De ideale Google Gmail-truc die precies laat zien waar jouw spam vandaan komt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen