Nieuwe AI-functie maakt Gmail nog beter op iPhone en Android

Apps Jeroen Kraak 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen gebruiken Gmail voor hun e-mails omdat de iPhone- en Android-app erg gebruiksvriendelijk en makkelijk is. Dat wordt binnenkort nog beter en dat heeft alles te maken met AI.

Wellicht heb je afgelopen week de presentatie van de Samsung Galaxy S24 gezien. AI was daarbij echt het toverwoord. Een van de functies die het bedrijf liet zien was dat AI straks je e-mails kan verbeteren.

Maar Samsung is echt niet het enige bedrijf dat daarmee bezig is. Ook Google kijkt hoe het Gmail-app voor iPhone en Android nog verder kan verbeteren. Een nieuwe AI-functie die eraan zit te komen, is er eentje waar we echt naar uitkijken.

Google werkt aan de ideale Gmail-functie met AI

Straks hoef je echt geen moeite meer te doen om een e-mail te schrijven. Google is van plan om met Gmail al je werk uit handen te nemen door middel van AI.

De functie waaraan het bedrijf werkt voor de iPhone- en Android-app werkt als volgt. Wellicht ken je de Help Me Write-functie al van Gmail. Hierbij is het mogelijk om AI een e-mail voor je te laten schrijven. Dat doe je door middel van een prompt (tekstvlak) in te vullen. Straks hoeft dat helemaal niet meer.

Gmail-ergernis flink aangepakt door Google na nieuwe feature
Een e-mail op Android. (Afbeelding: Unsplash/Hamed Taha)

Het test nu een nieuwe functie waarbij je gewoon inspreekt wat je precies in een e-mail wil hebben. Vervolgens schrijft Gmail de hele functie voor jou. Dat is vooral ideaal als je een e-mail wil beantwoorden op je iPhone of Android-toestel.

Je hoeft hierdoor dus niet meer de dicteerfunctie te gebruiken van je toetsenbord. Bovendien wordt deze direct door de Gmail-app zelf gebruikt, waardoor de AI de tekst ook automatisch al kan verbeteren.

Nog even wachten op de functie voor de iPhone en Android-app

Als je de functie aanvinkt in de Gmail-app op Android of iPhone komt er een grote microfoonknop tevoorschijn. Deze druk je in en de prompt wordt opgenomen. Daarna tik je op maken om de AI van Google de e-mail voor je te laten schrijven, meldt SpAndroid)

Helaas is de functie nu nog niet beschikbaar omdat Google ‘m nog aan het testen is. Het bedrijf wil ‘m pas naar Gmail brengen wanneer alles klopt. Het is dus nog moeilijk te zeggen wanneer deze functie op je iPhone of Android-toestel verschijnt.

WhatsApp gaat aan de haal met geliefde iPhone en Android-functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen