Waarom God of War Ragnarok dé PlayStation 5-game voor je collectie is

Games Mark Hofman 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het embargo is eraf, de wereld mag los. Sinds gisteravond vliegen de reviews van God of War Ragnarok je om de oren. Niet heel gek, want nadat we de game ook zelf speelden werd al vrij snel duidelijk dat dit toch wel een must-have is voor je PlayStation 5-collectie.

Wat vinden de critici precies van de game, welke cijfers krijgt het en hoe heeft WANT-redacteur Mark Hofman God of War Ragnarok zelf ervaren? Je leest het in dit artikel!

God of War Ragnarok: dé game voor je PlayStation 5

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de wereld is lovend over God of War Ragnarok. Op Metacritic heeft de titel voor de PlayStation 5 een gemiddelde score van 94 die afkomstig is van 117 verschillende reviews.

Game Informer denkt bijvoorbeeld dat het vervolg alle verwachtingen, die hoog waren na de titel uit 2018, met gemak zijn behaald. De internationale website geeft het spel een score van maar liefst 95.

God of War Ragnarok, PlayStation 5
(Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

Al blijft het daar zeker niet bij, want er zijn ook talloze grote titels die God of War Ragnarok de ultieme score van 100 geven. En daar zitten zeker niet de kleinste jongens tussen:

  • Atomix
  • Trusted Reviews
  • Game Rant
  • VG247
  • IGN
  • Gaming Bolt

En nog heel veel meer.

De Nederlandse pers

Ook in Nederland zijn er genoeg platformen die ontzettend positief zijn over God of War Ragnarok. Gamer noemt het spel zelfs God of War, maar dan op de best mogelijke manier. Het spel krijgt van de titel dan ook een score van 90.

“Menselijk verhaal van Mythische proporties”, zegt RTL Nieuws. “Heldendicht als videogame”, zegt Power Unlimited en Eurogamer noemt het spel “donders goed”.

God of War Ragnarok, PlayStation 5
(Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

Wat vinden we zelf van God of War Ragnarok?

Gelukkig was ik de afgelopen week ook zelf in de mogelijkheid om los te gaan met God of War Ragnarok. Een game die ik echt met heel veel plezier heb kunnen spelen. Het zal dan ook weinig mensen verbazen dat ik me ook compleet in de lofzang van andere titels kan vinden.

De PlayStation 5-game ziet er echt fantastisch uit. De wisseling tussen cutscenes en gameplay zijn ongelofelijk smooth, het verhaal is vanaf minuut één aangrijpend en God of War Ragnarok draagt een pittige open-mond-garantie met zich mee.

Het machtige van dit spel is dat bruut geweld en keiharde moment worden opgevangen door rustige en emotionele stukken. Al met al is Ragnarok dus meer dan een keiharde actie-game, maar is het ook een spel dat een prachtig verhaal met zich meebrengt.

Ik kan dan ook bijna niet anders zeggen dat iedereen met een PlayStation 5 in huis zich uitstekend zal vermaken met de titel. Sterker nog: het is een keiharde must-have

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen