Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 31 okt 2021

Goedkope elektrische auto met verwisselbare accu heeft plek voor twee

Elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De elektrische auto wordt in allerlei vormen gegoten. Een vorm die we steeds meer zien is de super compacte elektrische ‘auto’ voor in de stad en voor korte ritjes. De nieuwe Silence S04 is daar een goed voorbeeld van.

De Silence S04 is een mini auto. Als je het al een auto kunt noemen. Met een formaat van 2,33 meter lang bij 1,56 meter breed is inparkeren met dit elektrische voertuig in ieder geval een eitje. Zelfs voor de persoon die gemiddeld vier keer moet steken en draaien met een gewone auto voordat die eindelijk semi-fatsoenlijk is ingeparkeerd.

Silence S04: elektrische auto in het klein, of elektrische scooter in het groot?

Silence is een bedrijf uit Barcelona dat voornamelijk bekend staat om diens elektrische scooters. Daar voegt het nu een opvallende elektrische auto, en dus twee extra wielen, aan toe.

Het lichtgewicht elektrische voertuig is een goede mix tussen een elektrische scooter en een elektrische auto: hij heeft eigenlijk het beste van twee werelden. Zo zit je in de SO4 overdekt en heb je ruimte voor (een beetje) bagage en boodschappen. Daarnaast zit je bijrijder gezellig en comfortabel naast je in plaats van achter je. Al weten we niet hoe comfortabel deze minuscule auto zit als je langer bent dan 1,85 meter.

Wat de S04 deelt met een elektrische scooter is het rij- en parkeergemak. Zeker wanneer je jezelf in een stad moet manoeuvreren.

Silcence S04 elektrische auto
Silence S04 electric city car (Afbeelding: Silence)

De specificaties

Silence’s SO4 wordt in verschillende versies op de markt gebracht. Zo heeft de L6e versie een maximale snelheid van 45 kilometer per uur, een 6kW motor en kan bestuurd worden door iedereen met een brommerrijbewijs. De L7e gaat een stuk sneller: dit kleine elektrische autootje behaalt een maximale snelheid van 90 kilometer per uur en heeft daarvoor een grotere 14 kW motor. Om in de L7e te mogen rijden heeft de bestuurder een autorijbewijs nodig.

Naast het verschil in motor zit er ook een verschil in de accu van de L6e en L7e. Een S04 met grote 11.2 kWh accu heeft volgens silene een actieradius van zo’n 149 kilometer. Omdat de elektrische auto is bedoeld voor kortere ritjes (in de stad) kun je er heel vaak boodschappen mee halen voordat het voertuig weer eens aan de lader moet.

Silcene S04 elektrische auto
Silence S04 electric city car (Afbeelding: Silence)

Speciale gebruiksvriendelijke (en portemonnee-vriendelijke) optie

Over de accu gesproken: de Silence S04 zal gebruik maken van een swap-systeem. Je kunt de elektrische auto namelijk ook zonder accu kopen. Silence gaat accu swapping stations in Barcelona installeren, via welke bestuurders steeds een volle accu kunnen krijgen. Tenminste, als ze zijn aangemeld voor het accu swapping-abonnement natuurlijk. Dat abonnement kost 20 euro per maand.

Wat dit kleine elektrische voertuig op vier wielen kost? De prijs van de Silence S04 is 7500 euro voor het model met de minst krachtige motor en accu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goedkope elektrische auto met verwisselbare accu heeft plek voor twee
Sluiten