Apple kondigt goedkopere Apple Pencil aan met USB-C-aansluiting

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 17 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft zojuist een nieuwe Apple Pencil aangekondigd. Het nieuwe model kost 95 euro, is voorzien van USB-C en draagt een aantal lekkere functies met zich mee.

Waar we wellicht met smart op de aankondiging van een nieuwe iPad zitten te wachten, is het de Apple Pencil die de show steelt. Middels een persbericht wordt het nieuwe model bekendgemaakt.

Een nieuwe Apple Pencil

De meest recente update van de stylus dateert alweer uit 2018. Dat het inmiddels tijd is voor een update mag dus duidelijk zijn.

Hoewel de nieuwe Apple Pencil een afgeslankte versie van de tweede generatie is, heeft het een bijzondere feature. Deze laad je namelijk op met USB-C, wat een vooruitgang is van de eerste versie van de Pencil.

Apple Pencil USB-C iPad.
De stylus is ideaal geschikt voor Freeform. (Afbeelding: Apple)

Helaas is het wel mogelijk om hem aan de zijkant van de iPad te plakken, maar laadt de accessoire in dat geval nog niet op.

Een uitgeklede versie

Qua ontwerp is de nieuwe Apple Pencil gelijk aan die van de tweede generatie. Het enige verschil is de bovenkant. Die kun je bij de nieuwe versie er afhalen, omdat daar de USB-C-aansluiting zit.

Een uitgeklede versie betekent natuurlijk wel minder functionaliteiten. Zo is deze budgetversie niet drukgevoelig, zoals de andere twee dat wel zijn. Wel ondersteunt deze stylus de Apple Pencil hover op de iPad Pro. Iets wat de eerste generatie dan weer niet kan.

De Apple Pencil met USB-C-aansluiting  ondersteunt dezelfde iPads als de tweede generatie doet. Daarnaast biedt het ook nog ondersteuning voor de gewone iPad van de tiende generatie. Dat doet de tweede generatie van de stylus dan weer niet.

@wantnl

Apple gaat voor zekerheid 😏 #iPhone #iphonegeheim #smartphone #iphonetips

♬ origineel geluid – WANT

De fijnste nieuwe functies

Een belangrijk detail wat nog overblijft is natuurlijk de prijs. Vooral omdat dit een afgeslankte versie is van de Apple Pencil tweede generatie.

Je haalt ‘m in huis voor 95 euro, waarmee die dus zo’n 54 euro goedkoper is als de tweede generatie. Hij is leverbaar vanaf begin november.

Simpele wijziging verlengt batterijduur iPhone 15 Pro aanzienlijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen