Google Assistant zo traag als een slak? Niet dankzij deze tips

Apps Sabine Schults 14 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant is een geweldig hulpmiddel om je klaar te maken voor je dag en om je smart home te bedienen. Toch kan er soms een vervelende vertraging optreden. Je kan een aantal dingen proberen om eventuele snelheidsproblemen op te lossen. We nemen ze met je door.

Als je het de weersomstandigheden wil checken of snel het licht aan wil doen via de virtuele assistent, is het wel zo handig dat dit vlot gebeurt. Met de volgende tips maak je een trage Google Assistant weer wat sneller. Hier komen ze:

Google Assistant: van sloom naar razendsnel

#1 Toestel opnieuw opstarten

Je vindt deze tip in vrijwel ieder artikel waar probleemoplossingen worden voorgeschoteld. Dat is hier niet anders. Het opnieuw opstarten van je smartphone of tablet zorgt ervoor dat eventuele geheugenproblemen worden verholpen. De kans is groot dat Google Assistant met deze simpele actie weer als vanouds werkt.

#2 Updaten van besturingssysteem

Als je het besturingssysteem niet regelmatig van een update voorziet, is het mogelijk dat bepaalde apps niet meer naar behoren functioneren. Dat kan onder meer leiden tot snelheidsissues. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk de laatste versie van Android of iOS op je toestel installeert, zodat Google Assistant weer kan floreren.

#3 Ontkoppel oude apparaten van Google Assistant

De laatste jaren heb je Google Assistant mogelijk ingesteld op meerdere apparaten. Je kan de virtuele assistent bovendien op tal van toestellen gebruiken. Dit kan de boel echter wel vertragen. Ontkoppel oude apparaten, die je niet meer gebruikt, zodat de slimme assistent weer lekker snel wordt op je huidige smartphone.

Open de Google-app en druk op je avatar. Ga naar Instellingen en druk op Google Assistant. Druk vervolgens op Apparaten en druk op Niet-gebruikte apparaten verwijderen. Zo ontkoppel je ieder toestel dat al langer dan 3 maanden niet gebruikt wordt. Je kan zelf een selectie maken van de toestellen die je wil verwijderen.

Google Assistant Samsung
De assistent staat voor je klaar (Afbeelding: Google)

#4 Google-account van apparaat verwijderen

Net als het opnieuw opstarten van je smartphone of tablet, kan het helpen om even uit te loggen bij je Google-account. Dit kan mogelijk cache-gegevens wissen die de vertraging van Google Assistant veroorzaken. Vervolgens voeg je het account weer toe en start je dus weer met een schone lei.

Ga naar de instellingen van je toestel en druk op Accounts en back-up. Druk op Accounts beheren en selecteer je account. Druk vervolgens op Account wissen. Om weer in te loggen ga je opnieuw naar Accounts beheren en gebruik je het plusje om een account toe te voegen. Doorloop de stappen en je bent weer good to go met Google Assistant!

5 beste apps die de batterij van je Android-telefoon bijhouden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen