Dit zijn volgens Google de beste Android-apps van het afgelopen jaar

Apps Mark Hofman 30 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Met nog een maand te gaan is het tijd voor Google om 2023 af te sluiten. Dat doet het met de Play’s Best of 2023 awards, een lijst met de allerbeste apps die je dit jaar kon downloaden op je smartphone.

Nadat Apple de beste apps voor de iPhone bekendmaakte en Spotify het jaar tot een einde bracht met Wrapped 2023, komt ook Google met de lijst. Wat zijn wat het bedrijf betreft de beste apps voor je Android?

Dit zijn volgens Google de beste Android-apps

Wie de Google Play Store binnenstapt met zijn Android-smartphone, komt direct een grote banner tegen met de beste apps van het afgelopen jaar.

Tijd om eens te kijken welke pareltjes de prijzen hebben gewonnen en wat ze jou, als gebruiker, kunnen bieden.

ChatGPT

Dat ChatGPT tot de beste Android-apps van 2023 behoort, zal weinig mensen verbazen. De kunstmatige intelligentie van OpenAI heeft het jaar, op het gebied van technologie, zonder twijfel gemaakt.

Stel je vragen, praat door middel van een stemassistent of laat foto’s genereren door middel van DALL-E. Het is allemaal mogelijk.

ChatGPT OpenAI
(Afbeelding: ilgmyzin / Unsplash)

Disney+

Hoewel Netflix nog altijd de grootste speler is in ons land, ontdekken steeds meer mensen Disney+. Dat de streamingdienst, met content van onder meer Star Wars en Marvel, in de top van Android staat, is dus niet heel verrassend.

De app is overzichtelijk en geeft gebruikers de mogelijkheid om hun content te baseren op Star Wars, Marvel, Pixar, Disney, National Geographic en STAR. Op het moment dat je iets hebt gevonden, kun je de content ook gemakkelijk streamen naar je televisie.

Alarmy voor Android

Alarmy is een uitstekend alternatief voor de klok-app van je Android-smartphone. Persoonlijk zal het tien seconden duren voor de app met telefoon en al uit het raam ligt, maar veel gebruikers zijn fan.

Door verschillende opdrachten, zoals het schudden van je telefoon of het typen van een zin, kun je de wekker pas uitschakelen. Het idee is dat je, door dit soort functies, sneller wakker wordt en fris aan je dag begint.

A-Train The Boys Amazon lopen
Bring it! (Afbeelding: Amazon)

Amazon Prime Video

Persoonlijk ben ik van mening dat niet Disney+, maar Amazon Prime Video het uitstekende alternatief voor Netflix is. De streamingdienst heeft uitstekende titels als Reacher, The Boys en Gen V te bieden.

Sinds kort is de streamingdienst wel twee keer zo duur als voorheen, maar met die 5 euro die je nu betaalt krijg je nog steeds een groot aanbod. Daarbij kun je ook kiezen uit aanvullende abonnementen of bepaalde titels los huren of kopen.

Google is gek op Character AI

Character AI is een leuk alternatief voor ChatGPT, maar doet het net even anders. Waar GPT voornamelijk draait om de vragen die je stelt en de dingen die je doet, ontwerp je met deze app een volledig eigen digitale persoonlijkheid.

Uiteindelijk is het mogelijk om jezelf onder te dompelen in boeiende verhalen, krijg je huiswerkhulp van anime-personages of leer je zelfs een nieuwe taal. Echt heel erg tof.

@wantnl

Nothing heeft schijt en dropt iMessage op Android #imessage #android #iphone #nothing #nothingphone2 #technieuws #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Weverse

Weverse is op de een of andere manier onder mijn radar doorgeglipt dit jaar. Het is een app waarmee fans van bijvoorbeeld artiesten dichter bij hun idool kunnen komen.

Zo kunnen ze berichten sturen, exclusieve livestreams bekijken of in contact komen met fans uit andere landen.

Canva voor Android

Canva is het perfecte alternatief voor Photoshop, maar dan wel met een groot verschil: de basisversie van de Android-app is gratis te gebruiken.

Met Canva kun je foto’s van effecten voorzien of bewerken, bepaalde projecten van tekst voorzien of zelfs video’s bewerken. Allemaal vanuit de palm van je hand.

Canva: hét alternatief voor Photoshop
Van alle markten thuis! (Afbeelding: Canva)

Everand

Wie gek is op luisterboeken en podcasts, maar niet altijd genoegen wil nemen met gesproken content, is Everand een uitstekende oplossing. De applicatie verzamelt naast die twee vormen van content ook e-books, luisterboeken, kranten en bladmuziek.

Het maakt dus niet uit wat je zoekt, de kans dat je op deze manier aan een enkele applicatie genoeg hebt, is groot.

Google favoriet: Voidpet Garden

Het doel van Voidpet Garden begrijpen we goed, maar hoe het nu precies werkt, is wat minder duidelijk. Het komt er in ieder geval op neer dat je door emoties bepaalde dieren ontgrendelt en die dieren moet verzorgen en vriendschappen moet sluiten.

Hoe vreemd dat misschien ook klinkt, het is een creatieve manier om bezig te zijn met je mentale gezondheid. En dat, lieve vrienden, vinden we altijd een goed idee.

Mindfulness
Helemaal zen (Afbeelding: Pexels)

Mind Notes

Mind Notes is een Android-app die gericht is op snelheid en gemak. Hoewel er zoveel verschillende notitie-apps zijn om gedachten en ideeën vast te leggen, valt Mind Notes op door het toegankelijke uiterlijk en de vele functionaliteiten.

Het is mogelijk om ware kunstwerkjes van je notities te maken, net even anders dan anders dus.

Ook deze Android-apps vallen in de smaak

Uiteraard heeft Google nog meer apps op een rijtje gezet die, wat hen betreft, echt de moeite waard zijn voor je Android-smartphone.

In die lijst komen bijvoorbeeld de volgende namen voorbij:

  • Audible audioboeken
  • Stimuler
  • FlipaClip
  • Earth5R
  • Autism Basic
  • CxC
  • Moodee
  • Remodel AI
  • LEGO Duplo Disney

De Snelle Hap: Elon Musk geeft Apple de vinger, gratis games PlayStation en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen