Deze geheime functie maakt Chrome nog sneller

Apps Jeroen Kraak 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome is de populairste browser vanwege de snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Toch kan het allemaal nog net wat beter als je een bepaalde instelling aanpast.

Google Chrome is vaak ontzettend snel, maar toch zijn er soms periodes waarin het niet zo vlotjes loopt. Gelukkig kun je daar zelf iets aan doen.

Je zult vooral merken dat Google Chrome wat trager wordt als je veel tabbladen open hebt staan. Dit is zeer herkenbaar als je aan het werk bent of bijvoorbeeld je nieuwe vakantiebestemming aan het zoeken bent.

Google Chrome kan een stuk sneller

Dat is niet vreemd, aangezien Google Chrome flink wat van je RAM in beslag neemt. Hoe meer geheugen het inneemt, des te langzamer wordt je computer. Overigens heeft dit niet alleen invloed op Chrome, maar ook op andere apps.

Het is dus goed om maatregelen te treffen. Natuurlijk is de simpelste oplossing om tabbladen die je niet gebruikt af te sluiten. Maar dat kost veel tijd en soms vergeet je het gewoon. Gelukkig is er ook nog een andere methode.

Hoe je dankzij 7 symptomen weet of je een vitaminetekort hebt
Kom maar op met die oplossing! (Afbeelding: Unsplash)

Zo gebruik je deze geheime functie

Google heeft de functie “Geheugenbesparing” in Chrome ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat tabbladen die je niet gebruikt, gedeactiveerd worden. Er gaat dus geen geheugen meer naartoe, wat de snelheid van de browser en je computer verbetert. Deze functie zit echter heel erg goed verborgen, waardoor je ‘m zelf mogelijk niet hebt gevonden

Om Geheugenbesparing te gebruiken, ga je naar “Instellingen” voor Google Chrome. . Hiervoor klik je op de drie verticale streepjes rechtsboven in je scherm en vervolgens op “Instellingen”. Klik vervolgens links op het hamburgermenu en ga naar “Prestaties”.

Direct bovenaan zie je “Geheugenbesparing” staan. Vink dit vakje aan en de functie staat ingeschakeld. Bovendien kun je in het vakje daaronder ook aangeven welke sites als uitzondering moeten gelden. Denk bijvoorbeeld aan Gmail of een belangrijke website voor je werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen