Foto’s naar Google Foto’s vanuit Gmail wordt nu een fluitje van een cent

Apps Jelle van Es 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je gebruik maakt van Gmail voor al je mailtjes, dan krijg je nu een optie die het makkelijker maakt om om te gaan met de foto’s die je als attachments krijgt. Het is namelijk mogelijk om afbeeldingen via attachments direct in je Google Foto’s-overzicht te plaatsen.

Dat liet Google weten via hun eigen blog. En dat is een flinke verbetering in Gmail. Want hierdoor wordt er een stap overslagen.

Gmail gaat slimmer om met foto’s

Want wanneer je in het verleden een afbeelding via Gmail binnen kreeg en je die wilde bewaren in je Google Foto’s-account, dan moest je eerst de afbeelding opslaan. Vervolgens ging je naar de Photos-omgeving om de foto daar te uploaden. Kortom, je moest een paar stappen zetten. En uiteindelijk wil je dat met techniek alles zo simpel mogelijk wordt gehouden. Dus daarom zal het met deze nieuwe update wat makkelijker worden. Voortaan kun je met de nieuwe ‘Save to Photos’-functie de foto of afbeelding gelijk in je andere omgeving plaatsen.

Sla deze foto’s makkelijk op (Afbeelding: Google)

Je krijgt de optie wanneer je in Gmail de preview van de attachment krijgt. Rechts zie je dan het icoontje van Google Foto’s. Door daar op te klikken, voeg je hem toe aan je account. Wanneer je de volledige afbeelding bekijkt, kun je het ook nog doen. Dan ga je bij de afbeelding rechtsboven naar het icoon met de drie bolletjes. Daar heb je dan ook nog de optie om de foto op de juiste manier op te slaan. En op die manier word je online album dus een stuk actueler en makkelijker om bij te houden.

Wanneer je de volledige foto bekijkt (Afbeelding: Google)

Rollout duurt even

Het kan zijn dat je deze nieuwe Gmail-functie rondom Google Foto’s voor je beschikbaar gaat zijn. Er is namelijk sprake van een zogenaamde gradual rollout. Dat betekent dat de functie langzaam maar zeker wordt uitgerold. Dit kan een week of twee gaan duren. Maar het zou wel mogelijk zijn om straks je vakantiekiekjes op deze manier makkelijk te delen met anderen die het dan op hun Foto’s-account gooit.

Gmail nu in te stellen als standaard mailapp voor iPhone en iPad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen