Geniale Google Doodle laat je op makkelijke wijze je eigen game bouwen

Apps Mark Hofman 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google voorziet zijn zoekmachine doorgaans van prettige (mini) games of toffe animaties. Doodle, noemt het bedrijf dat. En de meest recente, die vanaf vandaag beschikbaar is, kan zomaar eens de beste ooit zijn.

Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om je eigen game te bouwen in Google. Geen zorgen, je hoeft geen programmeur te zijn of technische kennis te hebben. Het bouwen van je eigen spel is toegankelijk genoeg om het voor iedereen te laten werken.

Google Doodle: het verhaal van Jeffrey Dawson

Wie altijd al eens zijn eigen videogame wilde bouwen zit vandaag helemaal goed bij Google. Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij dit onderwerp, maar wel degelijk een goede optie.

Het heeft alles te maken met de nieuwe Google Doodle. Deze staat volledig in het teken van Jerry Lawson. Deze ingenieur, die op 1 december 1940 werd geboren, bedacht in 1976 de videogame-cartridge. Iets waar hij overigens niet altijd de volledige credits voor gekregen heeft.

Google Doodle, Mario Maker
(Afbeelding: Google)

Google Doodle brengt daar dus verandering in. Het hele feest begint met Lawson die zichzelf in een Mario-achtige wereld bevindt. Door middel van de pijltoetsen en je spatiebalk loods je de ingenieur door het level heen. Tijdens dit avontuur krijg je een korte geschiedenisles over de begindagen van game-ontwikkeling.

Bouw je eigen game

Na je korte avontuur en geschiedenisles is het tijd om de touwtjes zelf in handen te nemen. Je krijgt de controle over het leven dat je net gespeeld hebt en kunt hem volledig ombouwen zoals je zelf wil.

Google brengt als het ware een gratis versie van Mario Maker naar de zoekmachine. Best wel dope, als je het ons vraagt.

Google Doodle, Mario Maker
(Afbeelding: Google)

De knipoog naar die game is overigens niet voor niets. Google weet, net als de fanatieke gamers onder ons, dat vooral Nintendo baat heeft gehad bij de ontdekking van Jerry Lawson. Denk bijvoorbeeld aan de Nintendo 64 of de GameBoy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen