Google Maps krijgt ChatGPT-achtige functie die je verborgen parels laat ontdekken

Apps Jeroen Kraak 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Of het nu een wasmachine is of je smartphone: bijna overal zit nu een AI-sausje op. Bij Google Maps is het niet anders en een nieuwe ChatGPT-achtige functie laat je nog beter de beste plaatsen vinden.

Google Maps is waarschijnlijk een van de apps die je het meest gebruikt op je iPhone of Android-toestel. Het is dé app om makkelijk de weg te vinden. Binnenkort is het ook de plek om nieuwe toffe plaatsen te ontdekken dankzij een ChatGPT-achtige functie.

Dat heeft allemaal te maken met AI. Zo ga je op pad in je eigen stad of je vakantieplek om het te ervaren zoals je nog nooit eerder hebt gedaan. Je hoeft daardoor geen lange speurtocht op Google Maps te houden om te zien waar je nu weer naartoe moet.

Hoe werkt de ChatGPT-achtige in Google Maps precies?

Google kondigde afgelopen februari al AI-updates aan voor Google Maps. Deze zijn echter maar bij een select groepje uitgerold. Dit zorgt ervoor dat je nog makkelijker kan zoeken naar iets wat je nodig hebt.

Op dit moment kan je via Google Maps al zoeken met generieke woorden zoals bijvoorbeeld kapper, koffie of broek, waarna je gewoon een lijst met kappers, koffietentjes of kledingzaken te zien krijgt in de buurt. Met AI wordt dat wat anders.

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
(Afbeelding: Cardmapr / Unsplash)

Net zoals ChatGPT kan je straks een omschrijving invullen waar je precies naar op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan een blauw Marvel t-shirt. Door middel van AI geeft Google Maps je veel nauwkeurigere resultaten. Je zal dan ook meteen recensies en foto’s van die plaats zien die door andere mensen zijn gemaakt.

Het is daarna mogelijk om de resultaten in verschillende categorieën te bekijken of een vervolgvraag te stellen. Je hebt bijvoorbeeld een aantal aanbevelingen voor dat Marvel-shirt gevonden. Je kan nu a la ChatGPT bijvoorbeeld vragen waar je er een kan vinden met een Captain America-logo erop.

Wanneer komt AI naar Google Maps?

De functie is ontdekt door Android Authority. De website heeft een APK-bestand helemaal doorgespit, waarin de code van een app staat. Daarin wordt verwezen naar het gebruik van generatieve AI, oftewel het systeem dat je kent van ChatGPT.

Omdat het nog een bètaversie is, is het onbekend wanneer we precies de functie in Google Maps kunnen verwachten. Hopelijk lanceert het bedrijf de ChatGPT-achtige functie zo snel mogelijk, want zo is het nog makkelijker om de juiste plaatsen te ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen