Google Maps komt met speciale functie voor iPhone 15

Apps Jeroen Kraak 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De reguliere iPhone 15 krijgt waarschijnlijk, net zoals de 14 Pro en Pro Max, Dynamic Island. Google komt met een speciale functie voor deze Apple-feature.

Hoewel Apple een eigen Kaarten-app heeft, gebruiken de meeste mensen met een iPhone toch Google Maps. Dat wil de grote G natuurlijk graag zo houden, en dus komt het met een nieuwe functie die speciaal is bedoeld voor de iPhone 15 en 14 Pro.

Google Maps met een handige toevoeging voor de iPhone 15

Hoewel Apple de afgelopen jaren haast letterlijk aan de weg heeft getimmerd met Kaarten, blijft Google Maps toch echt wat beter. De app is duidelijk en heeft veel meer mogelijkheden. Nu komt er nog een extra functie bij voor de iPhone 15, vanwege Dynamic Island.

MacRumors heeft de code van de nieuwe versie van Google Maps onder de loep genomen en daar een bijzonder geheim ontdekt. Daaruit blijkt dat de ontwikkelaar bezig is met het toevoegen van een nieuwe functie.

Deze nieuwe functie heeft alles te maken met live-activiteiten die je onderneemt, zoals het volgen van een route die je vooraf instelt in Google Maps. Zelfs als het scherm is vergrendeld, kan het nog steeds informatie weergeven via Dynamic Island.

Hoe het werkt

Straks zie je op het Dynamic Island van je iPhone 15 de richting die je moet volgen of juist de geschatte aankomsttijd. Heel handig als je Google Maps gebruikt.

Wurgt Apple de iPhone 15 echt met eigen USB-C-kabels?
(Afbeelding: Google)

Het is niet vreemd dat Google juist nu aan deze nieuwe functie werkt, aangezien volgens de geruchten alle iPhones Dynamic Island zullen hebben. In het begin stond Apple niet toe dat andere app-ontwikkelaars deze functie gebruikten, maar dat is sinds februari van dit jaar veranderd.

Wanneer we precies kunnen verwachten dat de functie beschikbaar wordt op de iPhone 15, is nog onbekend. In februari gaf Google aan dat het een aantal maanden nodig had voor de Maps-functie. Wellicht is de release van iOS 17 het ideale moment om indruk te maken.

6 genieuze dingen die je met de Google-app op iPhone en Android kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen