Google Maps krijgt ideale functies voor openbaar vervoer en elektrische auto’s

Apps Jeroen Kraak 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

22 april is het World Earth Day en om een steentje bij te dragen introduceert Google Maps een aantal functies. Deze helpen je vooral als je met het openbaar vervoer of de elektrische auto op pad gaat.

Elk jaar wordt op 22 april World Earth Day gehouden. Het is een dag om extra aandacht te vragen voor het klimaat. In het verkeer is nog veel winst te boeken. Neem bijvoorbeeld een keertje het OV of kies voor een elektrische auto in plaats van een benzineauto.

Google wil je daar nu bij helpen en brengt een aantal nieuwe functies naar Maps. Wij nemen ze met je door.

Google Maps wijst je beter op openbaar vervoer

Google Maps helpt je niet alleen met het vinden van de beste route als je met je (elektrische) auto op pad gaat. Ook heeft het flink wat routes voor het openbaar vervoer in de app. Of je nu met de trein of bus gaat, de app weet precies wat je beste optie is.

Soms is het openbaar vervoer zelfs een betere optie dan de auto. Google Maps gaat dat nu nog beter in beeld brengen. Als je de route van een autorit opent, krijg je daaronder meteen te zien of het openbaar vervoer sneller is.

NS trein
Fijn met de trein (Afbeelding: NS)

Zo ja, dan zie je die optie in beeld verschijnen. Dat geldt overigens ook als een wandeling sneller is dan een autorit. Toch is er wel een nadeel, omdat deze functie eerst maar in 15 steden wereldwijd wordt gelanceerd.

Amsterdam zit bij de gelukkigen. Nu maar hopen dat de functie ook snel wordt uitgerold naar andere plaatsen, zodat je precies weet wanneer je de auto kan laten staan.

Google Maps wordt nog beter voor elektrische auto’s

Heb je toch de auto nodig? Dan kan je beter kiezen voor een elektrische auto. Dat wordt nog makkelijker met Google Maps, want de app gaat nog beter oplaadpunten weergeven.

Google Maps gaat gebruikmaken van AI om gebruikersrecensies te verzamelen en zo nog meer informatie weer te geven. Als je een oplaadpunt nadert, geeft de app uitgebreide informatie. Zo vertelt het precies waar het oplaadpunt zich bevindt, zelfs in een parkeergarage.

Maar dat is niet de enige informatie die je te zien krijgt. Zo staat ook de oplaadsnelheid erbij en zie je hoeveel oplaadpunten er vrij zijn. Bij auto’s waar Google Maps is ingebouwd, wordt de ideale route weergegeven inclusief alle oplaadpunten die je nodig hebt. Dit wordt precies afgestemd op je elektrische auto.

Google brengt een van beste iPhone-functies ook naar Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen