Google Nest dankzij nieuwe update echt onmisbaar in je smarthome

Tech Wesley Akkerman 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Verschillende Google Nest-producten ontvangen een mooie update, die een belangrijke functionaliteit toevoegt. Heb je een aantal slimme apparaten in je smarthome staan, dan is het dus een goed idee om even op te letten. Want deze devices werken voortaan met de nieuwe smarthomestandaard Matter.

In totaal kunnen acht Google Nest-apparaten rekenen op de Matter-update. Denk dan aan de originele Google Home-speaker, maar ook de Home Mini. Daarnaast slaat het bedrijf natuurlijk de Nest Audio, Nest Mini en Nest Hub niet over. De update arriveert op allebei de generaties van de Nest Hub, overigens.

Matter-update voor Google Nest

Tot slot krijgen ook de Google Nest Hub Max (de grotere versie van de Nest Hub) en de Nest Wifi Pro dezelfde behandeling. De genoemde apparaten zijn ook meteen een hub voor andere Matter-apparaten in huis. Die verbinden via wifi of via de standaard Thread met elkaar .

Google Nest Hub
Wist jij dit allemaal al? (Afbeelding: Google)

Daar blijft het niet bij. Want de Nest Hub, Nest Hub Max en Nest Wifi Pro fungeren tot slot als zogenaamde Thread Border-routers. Daardoor zijn ze in staat andere Thread-apparaten in huis aan te sturen. Matter maakt gebruik van Thread, dus dat is wel zo handig. Zo worden bestaande apparaten ineens een stuk beter.

Smarthome bedienen vanaf je Android

Tot slot kunnen Android-gebruikers ook rekenen op een update die ondersteuning voor Matter toevoegt. Die update verschijnt automatisch. Hier kleven wel voorwaarden aan. Je moet namelijk tenminste Android 8.1 en Google Play Services-versie 22.48.14 geïnstalleerd hebben. Anders werkt dit niet.

Matter is een smarthomestandaard die in feite alle slimme apparaten in je smarthome samenbrengt. Wanneer een apparaat Matter ondersteunt, dan kan die communiceren met andere Matter-apparaten. Je bent dan niet per se afhankelijk van Google Home, Apple HomeKit of Zigbee, omdat alles dankzij de nieuwe standaard gewoon kan samenwerken. Maar dan moeten fabrikanten die support wel uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen