Google kondigt deze nieuwe functies aan voor de Pixel 8(a) en Watch

Smartphones Jeroen Kraak 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel alle aandacht nu gericht is op Apple met zijn Apple Intelligence voor iPhone, iPad en Mac, kondigt ook Google een aantal updates aan voor zijn Pixel-lijn. Dit kan je binnenkort verwachten.

Nog eerder dan Apple richtte Google zijn pijlen vol op AI. We hebben al kennis mogen maken met Gemini. Met de aankondiging van Apple Intelligence lijkt het alweer wat naar de achtergrond te verdwijnen. Toch kunnen Google Pixel-gebruikers een aantal nieuwigheden verwachten.

Maar wat zijn de nieuwe functies voor de Google Pixel precies? Wij nemen ze met je door.

Deze nieuwe functies komen naar de Google Pixel 8a, 8 en 8 Pro

Gemini Nano is al beschikbaar op de Google Pixel 8 Pro, maar de functie komt ook naar de gewone 8 en de 8a. Met Gemini Nano is het mogelijk om een aantal AI-taken op het toestel zelf uit te voeren in plaats van in de cloud. Dit is veiliger en sneller. Hiervoor moet je wel de ontwikkelaarsoptie gebruiken, die je aanzet via de instellingen.

Ben je er klaar mee om al je opnames van vergaderingen uit te tikken? De transcribeerfunctie werkt nu nog gedetailleerder. Helaas werkt deze functie nog niet in het Nederlands.

Google presenteert goedkopere smartphone: dit is de Pixel 8a
De 8a. (Afbeelding: Google)

Wat wel in Nederland werkt, is entertainment naar een groter scherm brengen. Door je Google Pixel 8a, 8 of 8 Pro via een USB-C-kabel te koppelen aan een televisie, monitor of beamer, geniet je meteen van je favoriete shows.

Zoals Apple de Zoek mijn-app heeft, heeft de Google Pixel de Vind mijn apparaat-app. Hierbij is het mogelijk om je apparaat terug te vinden als het de functie ondersteunt door middel van gps. Nu kan het je Pixel zelfs vinden wanneer de batterij op is.

Nog betere foto’s met je Google Pixel

Heb je altijd moeite om goed op een foto te staan? Top Shot selecteert voortaan de foto waar je het best op staat. Deze functie herkent precies wanneer je ogen open zijn, je gezicht scherp is en wanneer je glimlacht. Mislukte foto’s zijn verleden tijd.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om zelf te kiezen welke lens je gebruikt voor je foto’s. Zo heb je nog meer controle over de foto’s die je maakt.

Google Pixel Watch wordt nog veiliger

Maar ook je Google Pixel Watch krijgt een heel fijne update. Misschien wel de belangrijkste is Car Crash Detection. Je smartwatch controleert of alles in orde is wanneer je betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Als je hulp nodig hebt en niet kunt antwoorden, schakelt hij automatisch de hulpdiensten in.

Ook je Google Wallet krijgt een flinke update op je Pixel Watch. Je kan nu je PayPal-account toevoegen om hiermee te betalen. Zo kan je je fysieke portemonnee echt thuislaten.

Straks kun je je apparaten in huis besturen via de Google Home-app op je Pixel Watch. Je voegt makkelijk je favorieten toe aan je smartwatch zodat je ze meteen kan besturen.

Pixel 9 lekt uit: Google Pixel 8a zet klaarblijkelijk een trend in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen