Pixel 9 lekt uit: Google Pixel 8a zet klaarblijkelijk een trend in

Smartphones Mark Hofman 14 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Het geduld is nog tot oktober dit jaar nodig, maar Google heeft waarschijnlijk weinig geheimen omtrent zijn Pixel 9. De volledige smartphone line-up lekt online uit en maakt één ding duidelijk: de recent verschenen Pixel 8a heeft een trend gestart.

Maanden voordat de Google Pixel 9-serie daadwerkelijk gelanceerd wordt, zijn de toestellen nu al gelekt. De bron is leaker Rozetked, de plek waar we de foto’s vinden GSMArena. Het meest opvallende is dat we naast een bekend ontwerp niet twee, maar drie verschillende toestellen zien.

Google lijkt hiermee dezelfde weg in te slaan als Apple. De Pixel 9 is het instapmodel voor de nieuwe serie, de 9 Pro het toestel met de meest geavanceerde features en de 9 Pro XL met een 6.7-inch beeldscherm simpelweg een grotere versie van die Pro.

Pixel 9 lekt uit: Google Pixel 8a zet klaarblijkelijk een trend in
(Afbeelding: Rozetked)

Google Pixel 8a: dé inspiratie van de Pixel 9?

De Google Pixel 8a verscheen vorige week met een ronder ontwerp dan de Pixel 8 en 8 Pro. Dat lijkt Google vast te houden bij de line-up die eind dit jaar op de markt verschijnt. Dat eerste toestel is overigens voorzien van dikkere schermranden dan zijn grotere broers en dat zal ook het verschil zijn tussen de 9 en 9 Pro.

GSM Arena’s bron spreekt over een 6.2-inch beeldscherm voor de Pixel 9, een 6.3-inch beeldscherm voor de 9 Pro en een 6.7-inch beeldscherm voor de 9 Pro XL. Op de achterkant van die laatste twee smartphones zitten drie 50-megapixel camera’s.

Pixel 9 lekt uit: Google Pixel 8a zet klaarblijkelijk een trend in
(Afbeelding: Rozetked)

Het verschil tussen de Pixel 9 en de Pro-modellen is de toevoeging van een telefotolens met 5x optische zoom. De groothoeklens en de ultragroothoeklens zitten op alle drie de modellen. Net als de Google Tensor G4-chip.

Uiteraard hebben we hier te maken met een gerucht en is de informatie alles behalve officieel. Neem het nieuws dus wel met een korreltje zout.

@wantnl

Is bier hét geheim voor het grote succes van Apple? 🍺 #apple #bier #applesquad #techtok #stevejobs

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen