Google Home krijgt ideale functie om van je huis écht een smart home te maken

Apps Jeroen Kraak 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Home is de ideale app op Android om van je huis een smart home te maken. Binnenkort wordt dat nog veel makkelijker, dankzij een nieuwe feature.

Wellicht is het lastig om te beginnen met het omtoveren van je huis tot een smart home. Wat pas je als eerste aan en hoe zorg je dat alles automatisch werkt? Als je een Android-telefoon hebt, is Google Home een van de beste opties, en die wordt nog beter dankzij een nieuwe feature.

Je huis in een smart home veranderen met Google Home

Met Google Home bedien je op je Android-toestel je hele huis. Wil je lampen aanzetten, je televisie van een afstand bedienen of juist automatisering instellen, het kan allemaal.

Om een automatisering te maken in Google Home, gebruik je een script. Dat kan soms echter vrij lastig zijn. De app gaat je daar voortaan bij helpen, want het krijgt een AI-functie met de naam ‘Help me script’.

Zo werkt het

De nieuwe functie werkt heel simpel. Je hoeft alleen maar in begrijpelijke taal in te typen welke automatiseringen Google Home moet uitvoeren. AI zorgt ervoor dat je geschreven tekst wordt omgezet naar een opdracht. Dit kan echt heel, simpel in de trant van: “Doe automatisch de buitenverlichting aan wanneer mijn beveiligingscamera iemand ziet” of “doe de woonkamerverlichting standaard aan van zeven tot acht uur in de ochtend”.

De beste Philips Hue-aanbiedingen tijdens Amazon Prime Day
Philips Hue bij je televisie. (Afbeelding: Signify)

Als je de opdracht hebt gegeven, krijg je van de Help me script-functie een code voor dit automatisme. Deze kun je eenvoudig in de scripteditor plakken om zo te gebruiken in Google Home. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om codes te wijzigen.

Je moet nog wel even wachten op de functie, want hij komt pas later dit jaar uit. Wel is die dan voor iedereen te gebruiken. Deze versie is overigens nog een openbare preview, dus verwacht niet dat alles meteen perfect werkt. Google doet dit om alles eerst grondig te testen voordat het de definitieve versie uitbrengt.

Philips Hue komt met nieuwe producten voor je smart home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen