Deze gratis PlayStation emulator is perfect voor je iPhone

Apps Lucas van de Wetering 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Je kan nu gratis PlayStation games spelen op je iPhone en iPad. Je hoeft alleen een emulator te downloaden uit de App Store genaamd Gamma.

Ongeveer een maand geleden kwamen er een aantal positieve aanpassingen naar de iOS App Store. Deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat je nu onder andere game emulators kan downloaden vanuit de App Store op je iPhone en iPad.

Hierdoor hebben ontwikkelaars eindelijk hun apps naar de App Store kunnen brengen. Een van deze emulators heet Gamma. Dit is een emulator waarop je PlayStation games kan spelen, en het is helemaal gratis te downloaden op de iPhone.

De beste PlayStation emulator voor je iPhone

Gamma is de perfecte PlayStation-emulator voor je iPhone of iPad. Ten eerste is de emulator helemaal gratis te downloaden in de App Store. Met Gamma krijg je de kans om iconische PlayStation-games zoals Gran Turismo of Crash Bandicoot onderweg te spelen op je iPhone.

Je hoeft alleen niet te proberen om PlayStation 2, 3 of laat staan nieuwere games te downloaden, want de app ondersteund alleen originele PlayStation-games. Als je hoopte The Last of Us op je iPhone in de trein te gaan spelen, dan heb je helaas pech.

Deze gratis PlayStation emulator is perfect voor je iPhone
Crash Bandicoot (1996) (Afbeelding: Sony Computer Entertainment)

Gamma levert geen PlayStation-games met het downloaden van de app voor iPhone. Als je een bepaalde game wil spelen moet je zelf voor de ROM zorgen.

Gamma

De emulator Gamma is gemaakt door ZodTTD. Deze ontwikkelaar staat vooral bekend voor het maken van meerdere apps en speciale aanpassingen voor iPhones die jailbroken zijn. Jailbreaking is wanneer je de gebreken van een Android of iPhone misbruikt om dingen op het apparaat te downloaden waarvan dat eigenlijk niet mogelijk was gemaakt door de makers. Als je dat doet vervalt wel de garantie, dus je moet goed nadenken.

Maar deze keer lijkt ZodTTD het anders aan te pakken met zijn PlayStation emulator die je gewoon kan downloaden in de App Store. Hierdoor kan iedereen met een iPhone of iPad gebruik maken van zijn apps. Met dank aan de aanpassingen aan de iOS App Store natuurlijk.

Met deze tips blijft je PlayStation 5 lekker koel tijdens warm weer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen