Groot aantal winkels Dixons en MyCom gesloten

Tech rmens 8 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Het lijkt erop dat de eerder deze week failliet verklaarde BAS Group in afgeslankte vorm verder gaat. Een groot aantal winkels die onder het moederbedrijf van iCentre, Dixons en MyCom vallen zijn vandaag gesloten en door medewerkers uitgeruimd.

Het aantal Dixons-vestigingen is fiks teruggebracht van 88 naar 33 en MyCom houdt 22 van de 41 vestigingen over. Alle 23 winkels van Apple Premium Reseller iCentre lijken gewoon te blijven bestaan.

De lijst met winkels is inmiddels op de websites van MyCom (actueel vs. Google Cache) en Dixons (actueel vs. Google Cache) bijgewerkt. Alle shop-in-shop winkels van Dixons zijn gesloten en verder zijn veel filialen in het Noorden, Oosten en Brabant verdwenen. Bij MyCom geldt die verdeling ook.

Dixons-winkels: woensdag vs. donderdag.
MyCom-winkels: woensdag vs. donderdag.

Snel nieuws over doorstart?

Een enthousiaste Dixons-medewerker meldt op Twitter dat de doorstart al een feit is en de winkelketen een nieuwe eigenaar heeft. Het is nog onbekend wie de nieuwe eigenaar is, maar de koffie is in ieder geval gebleven.

https://twitter.com/JanitaSays/status/652041357469614080

De BAS Groep werd in 2013 eigenaar van iCentre. De Apple Premium Reseller was toen net failliet gegaan en werd door het moederbedrijf van MyCom en Dixons gekocht. Het aantal winkels werd daarbij teruggebracht van 34 naar 23 en de shop-in-shops verdwenen als eerst. Een patroon dat we nu ook weer zien. OMT-lezer Stefan stuurde een foto van de Dixons-winkel in Oosterhout die momenteel door medewerkers leeg wordt geruimd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen