Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Horizon Forbidden West later dan verwacht: alles over de PS5-game

Wanneer je in het bezit bent van een PlayStation 5, dan kun je genieten van diverse voordelen. Echter is het qua games nog niet heel erg fantastisch. Er zijn wel games, maar je wil er meer. Zoals Horizon Forbidden West.

Horizon Forbidden West is zonder twijfel de grootste PlayStation 5-productie die nu in ontwikkeling is. en met zo’n groot project, duurt het een tijd voordat hij af is. Dit najaar redt de game zodoende niet.

PlayStation 5-topper komt later

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de PlayStation 5-topgame dit najaar zou komen. Dat werd gezegd met de onthulling van Horizon Forbidden West. Toen waren er eigenlijk al twijfels of men dat ging halen. En tijdens de Gamescom-presentatie ging de kogel door de kerk en werd het duidelijk dat de game volgend jaar uitkomt. Op 18 februari 2022 moet je met de game aan de slag kunnen gaan. Wel is het mogelijk om de game al eerder te scoren. Althans, te betalen. Want de pre-orders voor de game beginnen op 2 september.

Horizon Forbidden West PlayStation 5
Dit is wanneer je los kunt gaan (Afbeelding: Sony)

Horizon Forbidden West is het vervolg op het succesvolle Horizon Zero Dawn. Deze keer reis je af naar het Westen, waar je de restanten van San Francisco onder andere zult tegenkomen. Alloy heeft daarbij de beschikking over een groot aantal nieuwe vaardigheden, waardoor het een game gaat zijn om lekker mee los te gaan. En het ziet er natuurlijk enorm tof uit. De game komt naast de PlayStation 5 overigens ook nog uit op de PlayStation 4. Hoe dat gaat uitpakken, is nog even de vraag.

Horizon Zero Dawn is nu ook beter

Mocht je Horizon Zero Dawn nog niet hebben gespeeld, dan kun je daar nu extra van genieten op de PlayStation 5. De game heeft namelijk een patch gekregen, waardoor je hem op de nieuwe spelcomputer nu op 60 frames per seconden kan spelen. Daardoor loopt het geheel een stuk soepeler. Voor nog geen vijftien euro scoor je hem hier.

[REVIEW] Horizon Zero Dawn: Schittert ook op de pc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!