Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt geen simpele port

Bij de onthulling van de PlayStation 5 werd al gelijk duidelijk dat de ongelofelijk populaire game Grand Theft Auto 5 een next-gen versie zou krijgen. Niet lang daarna werd duidelijk dat GTA 5 ook de Xbox Series X aan zou doen.

Na die aankondiging is het echter behoorlijk stil geworden rondom GTA 5 en hebben we bijvoorbeeld nog geen idee wanneer de nieuwe versie wordt uitgebracht. Wel is nu gezegd dat de next-gen niet een simpele port wordt.

GTA 5 op PlayStation 5 en Xbox Series X

Dat is althans hetgeen dat Strauss Zelnick liet weten op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference en is opgepikt door VGC. Zelnick is de CEO van Take Two, wat het moederbedrijf is van uitgever en ontwikkelaar Rockstar Games. Hij ging in op de vraag of het bedrijf plannen had om meer klassieke games van een remaster of remake te voorzien. Dit naar aanleiding van Mafia Definitive Edition. Daar gaf hij aan dat het remasteren van games altijd onderdeel is van de strategie van het bedrijf. In het verlengde daarvan liet hij weten dat GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X een stapje verder gaat.

GTA 5
Artwork van GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Kortom, GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X moet stappen gaan zetten ten op zichte van de versie die nu door miljoenen gamers op de PlayStation 4 en Xbox One wordt gespeeld. Bij de overstap van de PS3 naar de PS4 kwam er bijvoorbeeld een first-person-view, waardoor je de game op een andere manier kon beleven.

Duurt lang

Het duurt nog wel even voordat we aan de slag kunnen gaan met GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X. De game zou ergens in het tweede helft van dit jaar moeten komen, waarbij de kans groot is dat het pas echt aan het einde van het jaar komt.

Creatieveling maakt GTA 5-map op een stuk hout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!