Trailer Grand Theft Auto 6 blijft records verpulveren als een malle

Games Lucas van de Wetering 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De Grand Theft Auto 6 (GTA 6) trailer heeft in korte tijd meerdere records verbroken. Hier hebben we alle gebroken records op een rijtje.

Het duurt nog wel een jaar voordat GTA 6 uitkomt, maar het breekt nu al records en tradities. Het is natuurlijk geen geheim dat Grand Theft Auto 6 een van de meest interessante games is van 2025. Daarom brengt de game ook nu al veel hype met zich mee.

Een van de redenen voor deze hype is de lange tijd dat fans al op het spel wachten. Het is ondertussen al meer dan 10 jaar geleden sinds GTA 5 uitkwam. En in die tijd is Rockstar Games alleen maar populairder geworden, vergeet Red Dead Redempion 2 dan ook niet.

Grand Theft Auto 6 breekt records

Met alleen de reveal trailer van Grand Theft Auto 6 heeft het spel al meerdere records verbroken op meerdere sociale media platformen.

GTA 6: Records op YouTube

De GTA 6-trailer heeft alleen op YouTube al maar liefst drie records verbroken. De game heeft het record voor meest bekeken videogametrailer op YouTube binnen 24 uur, met 93 miljoen views.

Het heeft ook het record voor meest bekeken YouTube-video in 24 uur (geen muziek). Met de trailer heeft Rockstar de populaire YouTuber MrBeast verslagen. Het record behoorde eerst tot de video Every Country On Earth Fights For $250,000!

Grand Theft Auto 6 is de derde meest bekeken video op YouTube in 24 uur als je wél muziekvideo’s meerekent. De eerste twee plaatsen behoren daar tot de K-Popband BTS, waarvan de meest bekeken video 108 miljoen views in 24 uur had.

Maar GTA 6 heeft het niet alleen goed gedaan op basis van views, het is ook de meest leuk gevonden trailer op YouTube in 24 uur met 8.9 miljoen likes. Hiermee verslaat de trailer Avengers Endgame als meest gelikete trailer op YouTube binnen 24 uur. Voorheen was de meest gelikete videogame trailer Battlefield 1.

Grand Theft Auto 6 pakt X in

De records gaan verder dan YouTube alleen. De game heeft ook op X een record te pakken. De aankondiging van het spel is hier namelijk de meest gelikete gamingtweet geworden.

Met 1,8 miljoen likes pakt de game de titel mee. Maar Rockstar heeft het record van niemand afgepakt, want de vorige recordhouder was van de uitgever zelf. Dat was namelijk de tweet ervoor, waarin ze vertelde dat er meer informatie over de game zou komen in december.

Tradities worden gebroken

Rockstar houdt het niet bij records, ze breken ook hun eigen tradities. In GTA 6 zit voor het eerst in de GTA-serie een vrouwelijke hoofdpersoon. Het karakter heeft Lucia, en samen met haar partner Jason duik je het verhaal in.

De trailer laat het duo een beetje overkomen als een soort Bonnie & Clyde. Als de game in die stijl speelbaar wordt, gaan we een dynamiek krijgen die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen