Deze Grand Theft Auto-games speel je vanaf deze maand gratis op…Netflix?

Games Mark Hofman 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort is het mogelijk om Grand Theft Auto te spelen via je Netflix-account. Vanaf 14 december verschijnen GTA III, San Andreas en Vice City op de streamingdienst.

Vanmorgen heb ik het al even genoemd in De Snelle Hap, maar het is te lekker om zomaar aan de mensen voorbij te laten gaan. Wie een Netflix-account heeft, kan binnenkort de GTA Trilogy spelen, en dat is precies de richting waar de streamingdienst naartoe moet gaan.

GTA Trilogy verschijnt op Netflix

De drie games komen niet los naar Netflix, maar verschijnen in de vorm van Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Deze bundel verscheen eind 2021 op de markt.

Erg goed was de bundel niet voor het geld dat je ervoor moest neerleggen, maar als gratis toevoeging aan het game-aanbod van Netflix kunnen we niets anders dan enthousiast zijn, al is het alleen al vanwege de iconische status van GTA III.

Wie een Netflix-abonnement heeft, kan dus zowel GTA III als San Andreas en Vice City spelen. Het iconische trio speel je direct vanuit de app van de streamingdienst, maar de games kunnen ook apart op je Android-smartphone of iPhone worden geïnstalleerd.

Een stap in de goede richting

Eerder deze week schreef Jeroen nog een artikel over het feit dat YouTube en Netflix proberen zich in de wereld van PlayStation en Xbox te vestigen. De grote vraag is daarbij vooral wat die eerste twee partijen, met niet al te veel interessante titels, daar te zoeken hebben.

Hoewel dat vraagstuk wat mij betreft nog steeds relevant is, kan ik bijna niet anders dan zeggen dat Netflix met de GTA-trilogie wel echt een stap in de goede richting zet. Als je je abonnees iets extra’s geeft met dergelijke titels, doe je wat mij betreft echt iets goeds, zeker als je daar andere titels als Hades en Moonlighter nog aan toevoegt.

Netflix hoeft niet je volgende gameplatform te zijn en dat zal het ook niet worden, maar dit soort toevoegingen zonder extra kosten zijn wat mij betreft echt een genot.

@wantnl

Hoe je ChatGPT als alternatief voor Siri gebruikt op je iPhone 😍 #iphone #siri #chatgpt #techtips #iphonetips #iphonehacks #iphone15 #smartphones #techtok

♬ origineel geluid – WANT

GTA spelen op Netflix: wat kost dat?

Mocht je interesse hebben om GTA III, San Andreas of Vice City binnenkort te spelen op Netflix, dan heb je logischerwijs een abonnement op de streamingdienst nodig.

Op het moment van schrijven hanteert het bedrijf de volgende prijzen:

  • Basic | HD-kwaliteit (720p), downloaden op 1 apparaat | 7,99 euro per maand
  • Standaard | Full HD-kwaliteit (1080p), downloaden op 2 apparaten | 11,99 euro per maand
  • Premium | Ultra HD-kwaliteit (4K), HDR, Ruimtelijke audio, downloaden op 4 apparaten | 15,99 euro per maand

Benieuwd naar de beste films van het afgelopen jaar? Check dan zeker het onderstaande artikel:

Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2023 volgens Rotten Tomatoes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen