Handgeschreven Apple-advertentie van Steve Jobs levert vermogen op

Apple Jeroen Kraak 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Steve Jobs is de grote man achter Apple en is helaas veel te vroeg overleden. Aantekeningen van zijn hand zijn dan ook veel geld waard. Zo ook een briefje dat is geveild.

Steve Jobs was een echt genie en was de knappe kop achter veel Apple-producten. Iedereen kent de legendarische presentatie van de eerste iPhone, maar de man heeft natuurlijk veel meer op zijn naam staan. Wat te denken van de Apple-1? Een bijzonder artefact rondom die computer heeft flink wat geld opgebracht.

Een Apple-advertentie van Steve Jobs

Het is de droom van veel techliefhebbers: iets fysieks van Steve Jobs in handen hebben. Natuurlijk kan dat de eerste iPhone zijn, maar een handgeschreven briefje is misschien nog wel veel waardevoller. Het zegt iets over de denkwijze van Jobs, iets wat al die mooie producten heeft opgeleverd. Er ging een bijzonder exemplaar onder de hamer.

Dit geschreven briefje ging over een advertentie van de Apple-1. Hij schreef daarop wat hij wilde terugzien in de advertentie van het product. Het is dus letterlijk een van de eerste marketingplannen van Apple die ook nog eens geschreven is door de legende.

Dit briefje is ergens voor 1976 geschreven door Steve Jobs. Het is gecontroleerd op echtheid door Apple-historicus Corey Cohen. De advertentie zelf stond in Interface Magazine in 1976. De bundel ter waarde van 75 dollar werd de ‘real deal’ genoemd.

Flink wat geld

Dat de advertentie van Steve Jobs bijzonder was, blijkt wel aan de prijs die erop is geboden. Iemand heeft er 175.759 dollar voor over gehad.

Handgeschreven briefje Steve Jobs levert vermogen op
De advertentie die onder de hamer ging. (Afbeelding: RR Auction)

Naast het briefje werd er nog ander bijzonder Apple-memorabilia geveild. Zo leverde een getekende cheque van Jobs en mede-Apple-oprichter Steve Wozniak 135.261 dollar op. Een prototype van de muis van een Apple-computer ging voor 17.269 dollar over de toonbank. Alle andere bijzondere items zijn hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen